HELP! Lauren krijgt kiezen!

28 april 2020

Bij het doorkomen van de eerste tandjes had Lauren niet zo heel veel last. Maar bij het doorkomen van kiezen is dat een heel ander verhaal. Ze krijgt er niet 1, maar gelijk 3. Als dat nog niet genoeg is krijgt ze ook nog ergens anders een tand. Het lijken net paddenstoelen, zo in 1 keer komen ze allemaal tegelijk! Begin van deze week heb ik nog letterlijk gezegd tegen mijn vriend: wat slaapt ze toch heerlijk ’s avonds, sinds de vakantie. Ik had het beter niet kunnen zeggen want een nacht later begon ons kleine weerwolfje te huilen, schreeuwen en alleen maar au au au te zeggen.

Lees ook: wanneer komen de eerste tandjes door >>

Doorkomen van kiezen

Het doorkomen van kiezen kan je dreumes – net als bij de eerste tandjes heel wat pijn en last bezorgen. Omdat de kiezen aanzienlijk groter zijn dan tandjes, oefent een doorkomende kies veel meer druk uit op het tandvlees. Dat veroorzaakt ongeveer twee keer zoveel pijn.

Lauren heeft het zwaar!

Lauren heeft het ‘zwaar’. Koorts, slecht eten, soms wat humeurig, slechter slapen, zere billetjes en ‘heerlijke’ luiers. Maar niet alleen Lauren heeft het zwaar, ik word er ook echt moe van. Je probeert van alles, maar niks helpt. Elk middeltje dat er voor bestaat, heb ik geprobeerd.

Wat helpt er tegen de pijn bij doorkomende kiezen?

’s Avonds voor het slapen gaan, even knuffelen, verhaaltje voorlezen, het bed ritueeltje doen en hopen dat ze gaat slapen. Maar helaas duurt dit een half uurtje en dan hoor je m’n kleine ‘weerwolfje’ weer door de babyfoon. Dan maar de tweede oplossing: de zetpil, en hopen dat ze daardoor lekker in slaap valt. Maar helaas, einde van de avond en ook ’s nachts is ze weer aanwezig. Omdat ik en mijn vriend beide op tijd uit bed moeten in verband werk mag ze bij ons in bed. Zo slaapt zij, en kunnen wij ook slapen. Ik had eerlijk gezegd niet het idee dat kiezen zoveel erger waren dan tanden. Maar zoals iedereen HET woord altijd zegt: FASES. Daar moeten we het maar mee doen als ouder ;).

Wat is jouw ervaring met doorkomende tanden/kiezen bij jou kleintje? Tips zijn meer dan welkom!

Lots of love, Esther
@East Side Mommy

 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....
babyjas baby jas meisjes jongens

Wat een uitvinding, de Fossy babyjas. 

Hier thuis is het altijd ellende! Truien en jassen.. Het aantrekken hiervan gaat echt altijd met weerstand en soms zelfs...