Wereld van verschil: zwanger zijn in Argentinië

18 juli 2018

Ik ben Marloes, 31 jaar en inmiddels 20 weken zwanger van ons eerste kindje. Ik ben al weer 6 jaar samen met mijn partner die ik heb leren kennen in doodnormale kroeg in mijn oude woonplaats Arnhem. Een Nederlander die al meer dan 15 jaar in Argentinië woont, er zijn eigen bedrijf heeft en ondertussen meer gewend is in Argentinië dan in Nederland (gelukkig wel zonder accent, blijft gewoon lekker nuchter, houdt nog steeds van drop, haring en kroketten en klaagt regelmatig over de Argentijnse inefficiëntie, lekker op z’n ‘Hollands’ dus). Enfin, 6 jaar later zit ik hier dus in Buenos Aires, en beginnen we met de eerste voorbereidingen voor de komst van ons kindje. Maar zwanger in een andere cultuur is best een verschil!

Zwanger in een andere cultuur

Hoewel wij beiden, met een Nederlandse mentaliteit, inmiddels gewend zijn aan de Argentijnse cultuur, lopen wij tijdens deze zwangerschap tegen heel nieuwe dingen aan. Automatisch ga je toch vergelijken met Nederland. Wij krijgen veel adviezen van zowel Argentijnse als Nederlandse vrienden. Dit zorgt nog wel eens voor verwarring want beiden kunnen nog wel eens verschillende opvattingen hebben!

What to expect

In mijn komende blogs kun je lezen over mijn zwangerschapsavontuur in Argentinië, over de verschillende opvattingen over zwangerschap, opvoeden etc. Stel dat ik een meisje krijg, dan gelijk oorbellen erin? Om te laten zien dat het een meisje is (dat weet ik zelf wel)? Of omdat ze nu nog geen pijn voelt (dat bepaalt zíj zelf dan wel). Gaan wij ook het haar scheren van de baby zodat het later beter groeit (ik zie genoeg kale mannen van 30 hier)? Of zodat het meer een baby-baby lijkt (je eigen kind is toch sowieso de mooiste baby?!)

Ook zal ik mijn frustraties delen over het moeilijk verkrijgbaar zijn van (praktische en betaalbare) babyspullen en kleertjes. Nederland is wat dat betreft echt een walhalla! Argentinië is door jarenlange corrupte politiek en hoge inflatie een duur land geworden. Argentinië kent hoge importheffingen met als gevolg een nationale productie van geringe kwaliteit met een beperkt aanbod. Geïmporteerde producten zijn bijna heilig en dus onbetaalbaar. Van kleding en elektronica wist ik dat het in groten getale uit USA of Chili komt, maar kennelijk ook hele babykamers! Ik dacht eerst alleen aan een kinderwagen mee te nemen uit Nederland. Maar mijn lijst wordt steeds groter (en de uitdaging om alles mee te krijgen ook! Creatief zijn is must). En alle adviezen van jullie zijn natuurlijk meer dan welkom!

Babyshoppen

Nog twee weken en dan vliegen wij naar Nederland. Ik kan niet wachten om mijn steeds meer groeiende buik te showen aan familie en vrienden en zo een stukje van mijn zwangerschap te delen. En natuurlijk onwijs te gaan SHOPPEN! Daar kijk ik altijd al naar uit als we naar Nederland gaan, een simpele H&M doet al wonderen, maar deze keer niet voor di mama. Ik zal me wanen in de wereld van babywinkels/outlets/shoppings etc. En me oriënteren op een kinderwagen, ledikantje, kleertjes en alle frutseltjes waarvan ze me gaan vertellen dat het écht onmisbaar is. Ik voel me verder prima, dus die 14 uur durende vlucht zal ik nog wel overleven!

Un besito!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...