Zo houd je het gezellig met je partner tijdens de tropenjaren

23 april 2023

Van tijdschriften tot social media, overal hoor je het voorbijkomen; de tropenjaren van jonge ouders. Van slapeloze nachten tot huilbaby’s, wanneer je net ouders bent geworden kom je voor nogal wat uitdagingen te staan. Enerzijds is het krijgen van een kindje het mooiste wat er is, anderzijds is het waarschijnlijk ook de grootste uitdaging in je leven. Iets waar je je vooraf geen voorstelling van kunt maken, zo overweldigend is het. Er liggen echter ook wat gevaren op de loer bij dit overweldigende gevoel. Het uit het oog verliezen van je partner is hier één van. Helaas een bekend fenomeen. Daarom is het ook goed om hier vooraf rekening mee te houden. Zo voorkom je dat jij in de valkuilen loopt, waar vele anderen jou al voorgingen. Hier dé tips op een rij.

Maak tijd

Iedereen is vandaag de dag druk, druk, druk… Dat er vanzelf tijd ontstaat om samen leuke dingen te doen, dat is bij jonge ouders echt een illusie. Dit zul je bewust vooraf moeten inplannen én consequent in moeten zijn. Hoe je dit in kunt vullen? Je kunt natuurlijk een avondje uiteten gaan of een bioscoopje pakken. We raden wel aan liever voor die eerste dan die tweede te gaan. Bij een film praat je natuurlijk weinig en is de kans op indutten na nachtenlang voeding geven zeer groot. Plan vooraf deze avonden in en laat niets of niemand er tussenkomen. Regel dus ook op voorhand al een oppas. Dan is dit argument in ieder geval van tafel.

Leer iets samen

Wetenschappelijk is aangetoond dat samen iets nieuws leren de band versterkt. In de tropenjaren is dat iets wat bij veel relaties zeer welkom is. Investeer daarom de schaarse ‘us-time’ die jullie hebben in iets waar je samen iets nieuws onderneemt. Denk aan het nemen van tennislessen samen of nog beter; volg samen een massage opleiding. Dit is in vele opzichten een hele fijne opleiding. Je kunt het op elkaar uitproberen (lees; een gratis massage!) en je raakt elkaar ook nog eens bewust aan. Iets wat de band zeer ten goede komt. Zijn jullie al sportief? Kies dan bijvoorbeeld voor een sportmassage opleiding. Succes gegarandeerd! En de kosten? Daarvoor kun je het STAP budget van de overheid gebruiken, dan is het nog bijna gratis ook. Kinderen zijn tenslotte al duur zat!

Kortom, loop niet in de valkuil waar vele mensen voor jou wel in liepen. Plan vooraf momenten samen, je zult zien dat je dan naast oog voor je kleine ook oog voor elkaar houdt. Iets wat in deze jaren van pril -maar ook uitdagend- geluk zeer belangrijk is.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

vaderschapstest

Wat is een vaderschapstest?

Bij een zwangerschap kan het soms onzeker zijn wie de vader is. Een vaderschapstest kan hier de oplossing voor zijn....