De werkende moeder met drie kinderen. Hoe doet zij het?

7 september 2017

Drie kinderen opvoeden en ook nog werken. Tegenwoordig moet je wel, alles is zo duur. Als je een beetje knap wilt leven heb je al gauw twee inkomens nodig. Wij kunnen op zich best rond komen van één inkomen, maar toch koos is ik ervoor om (parttime) een werkende moeder te zijn.

Je staat ’s morgens op, de kinderen moeten naar school. De hele riedel begint elke dag van voor af aan. Ontbijten, aankleden, tanden poetsen, haren in de gel, koekje en drinken voor op school en onder tussen voed ik ook nog een baby. Ja het is ’s morgens best druk. Nadat iedereen zijn jas aan heeft lopen we naar school en loop ik vervolgens weer met één kind naar huis. Nu gaat het riedeltje verder… De was… Met drie kinderen heb je best een flinke stapel liggen. Nadat de wasmachine draait kan ik beginnen aan het rechttrekken van alle bedden. Dan naar beneden want daar lijkt het ook wel een slachtveld.

Elke dag hetzelfde…

Voor ik het weet is het alweer 11.45 uur. Ik haal de kids op en we gaan thuis lunchen. Om 13 uur begint school weer. Nadat ik weer thuis ben gooi ik de jongste op bed. Eindelijk even mijn handen vrij. Ik drink een bak koffie met wat lekkers en ruim de keuken op. Voor ik het weet is het 15.00 uur. School is weer voorbij. De kinderen spelen of kijken wat tv. Ik begin inmiddels aan het eten want er is zwemles zo meteen. En zo is er iedere dag wel wat. Als de kinderen rond 19.00/19.30 uur in bed liggen ben ik moe en voldaan. Morgen begint alles weer opnieuw.

werkende moeder met drie kinderen, hoe doet zij het?, een kijkje in het gezin, gezin met drie kinderen

Ik vind het heerlijk om zelf mijn kinderen op te voeden. Het idee dat ik ze iedere dag naar de oppas of opvang zou moeten brengen zou ik vreselijk vinden. Ik zou zoveel moeten missen. Ik moet er niet aan denken dat ik thuis kom uit mijn werk en het blijkt dat mijn jongste zoon zijn eerste stapjes heeft gezet. Maar om eerlijk te zijn breekt iedere dag dit riedeltje ook wel op. Veel moeders hebben deze keuze natuurlijk niet, maar ik heb er voor gekozen om 2 á 3 dagen te blijven werken. Even geen mama, even uit de sleur van thuis. Even een moment om alles los te laten en mijn hoofd weer leeg te maken. Zo blijf ik een beetje in balans.

Maar hoe doe ik dat dan?

Ik werk standaard iedere dinsdag. Ik heb het geluk dat mijn vriend best flexibel is in zijn werk. Hij werkt iedere dinsdag thuis. Daarnaast werk ik meestal één dag in het weekend en dan is mijn vriend altijd thuis. Het gebeurt wel eens dat ik een avonddienst draai doordeweeks of een extra dagdienst. Dan werkt hij een extra dag thuis of mijn ouders vangen de kinderen tijdelijk even op. Er is gelukkig altijd wel een oplossing.

Ik werk in de horeca. Dat is echt keihard werken, vooral in het seizoen. Soms verklaar ik mezelf wel eens voor gek met drie kinderen en deze baan. Maar ik vind het leuk en haal er echt voldoening uit. En zolang ik dat blijf doen is het een prima combinatie zo!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...