Wel of geen speen gebruiken?

25 februari 2018

Je hoort altijd in de omgeving dat iedereen er anders over denkt, wat natuurlijk logisch is. Ga je wel of geen speen geven? Ik ben helaas een wispelturige vrouw en mijn mening veranderd ook wel eens. Misschien is dat juist leuk aan mij? Bij mijn eerste kindje moest ik niets van spenen hebben en in het begin krijg je er best veel. In van die leuke dozen die je gratis af mag halen. Als kraamcadeau met van die leuke teksten er op: ‘mama is de liefste’. Helaas ik moest er niets van hebben en gaf ze weg. Zodat ik er iemand anders mee blij kon maken.

Maar ik had dan ook absoluut een zoet meisje. Ze huilde niet tot haast niet en ging altijd zoet slapen. En we hadden dus absoluut geen speen nodig, maar haar duim? Niet dat we daar vrolijk van worden, maar die duim zit de hele dag in haar mond… Dus ja. Wat wil je dacht ik later… ? Zo tegenstrijdig. Tot ons tweede kindje werd geboren en ik natuurlijk wel wat spenen had bewaard. Want mijn familie zei altijd: “een tweede kindje is niet zo zoet hoor”. En daar kreeg ik toch de zenuwen van! Ik dacht: stel je voor…

Wel of geen speen geven?

En ja, ze hadden gelijk (jeetje, al weer?). Hij sliep slecht en huilde heel veel. Laten we maar niet zeggen hoeveel uren hij huilde. De eerste weken wilde ik het ontkennen en gaf ik hem echt geen speen. Tot tegen me werd gezegd: ‘Charlot, misschien wordt hij daar wel stil van’. Op zondag ben ik naar de winkels gereden en ben ik spenen wezen halen. Werkelijk waar: ze liggen overal in ons huis nu. Het helpt niet altijd, maar wel om hem rustig te krijgen. Soms komt hij er zelf mee in slaap.

Dus ja, wat is mijn mening? Per kindje is het verschillend, maar wees niet zo eigenwijs als ik. Want is duimen wel alles?

Bekijk ook: de mooiste fopspenen >> 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...