Van luier naar het potje met de oefenbroekjes van Zoocchini

1 april 2023

De stap naar het potje is altijd spannend, zowel voor het kind als voor de ouder. Ergens ben je toch bang dat het een keertje mis gaat. Met de oefenbroekjes van Zoocchini is dat gelukkig geen enkel probleem! Deze speciale oefenbroekjes zien er uit als gewone onderbroekjes maar hebben een speciale onzichtbare absorptielaag die kleine ongelukjes probleemloos opvangt. Wij gaan de oefenbroekjes van Zoocchini uitgebreid testen…

6 tips voor potjes training

Op het potje…

Een interessant onderwerp hier in huis, Reff vind het heel leuk om te proberen en wanneer het dan lukt is hij super trots! Wij hebben hier nu sporadisch mee geoefend, voor het in bad en naar bed gaan even op het potje proberen. Tot hij zelf wat meer het besef krijgt wanneer hij naar de wc moet en het aangeeft. Ik ben van mening dat een kind het ook echt zelf moet willen voor het positief effect heeft. Zo gaf onze oudste ineens zelf aan geen luier meer te willen met 2,5jaar en was dit van de een op andere dag overbodig ook s’nachts! Ik hoop heel erg dat dit met Reff ook weer zo goed gaat verlopen.

Een ongelukje en nu?

Maar hoe start je dan? Iedere keer een natte broek of ongelukje is soms best onhandig.. met lekker weer is dit ideaal om te oefenen. Ik zag de oefen onderbroekjes van Zoocchini voorbij komen op de site van de kleine Giraf, en dit leek me ideaal gezien dit een dubbele badstof laag van katoen heeft. Dit zorgt ervoor dat de kleine ongelukjes worden opgenomen en niet direct doorlekken. Maar wel voelt als een echte onderbroek en dus ook het gevoel geeft zonder luier te zijn.

Reff’s keuze; Jurassic pals oefenbroekjes van Zoocchini

Om Reff bij dit proces te betrekken heb ik hem zelf een keuze laten maken tussen de beschikbare setjes, en hij koos vol enthousiasme voor de Zoocchini Jurassic pals. Dit zijn 3 onderbroekjes met een dino afbeelding erop. Toen ze binnen kwamen was hij super trots en wilde het ook direct aan, ‘Luier uit’!! Met het onderbroekje hebben we hem meerdere keren gezegd ‘plassen op het potje hé, Reff geen luier aan’.

Na enkele uren had hij het eerste ongelukje en je merkt dan dat het wel echt absorbeert en niet meteen alles nat is maar dat hij het wel merkt, ideaal dus voor de rest van zijn kleren droog te houden en de onderbroek te wisselen. Ik denk dat het wel handig is als je hiermee start om 2 setjes te hebben i.c.m. het uitwassen ervan zodat je snel kan wisselen.

Waarom een oefenbroekje?

Belonen met stickers

Om het allemaal nog wat aantrekkelijker te maken heb ik in hetzelfde thema ook stickers gekocht en een sticker kaart gemaakt, zodat hij wanneer het lukt op het potje een sticker mag plakken en wanneer deze kaart vol is een kleinigheidje krijgt! We zijn dus druk aan het oefenen met zijn broekjes en Reff vind het ook echt fijner zitten als een normale luier. Wij hopen binnenkort uit de luiers te zijn en hoofdstuk af te sluiten.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...