Ik slik slaap pillen om goed te kunnen slapen…

4 maart 2018

Helaas na mijn laatste zwangerschap in mei 2017 ging het niet goed met mij. Mijn tranen waren geen kraamtranen meer, maar echte tranen. Ik hoorde stemmen en zag mensen. Je zal denken: dat is gek? Ja, vond ik ook, en daarom ging ik alles ontkennen. Dat hielp natuurlijk helemaal niet, daar kwam ik snel achter. Ik sliep heel slecht en droomde alleen maar. Was zeer onrustig en wilde alleen maar op de bank hangen. Ik was bang voor mezelf, waarom? Het was zo moeilijk om er mee om te gaan. Hele dag stemmen in je hoofd en mensen zien, wat was dat moeilijk te accepteren… Eigenlijk is dat niet te accepteren en gun je niemand. Al snel kreeg ik slaapmedicatie van de dokter, zodat ik beter kon slapen en er wat menselijk uit zag. Ook al voelden m’n wallen als make-up dat er niet af ging. De slaapmedicatie gaf mij ontzettend rust en na drie goede dagen slapen, voelde ik me niet meer zo moe. Rust en slapen gaven me een beter gevoel.

Ik dacht negatief over slaapmedicatie

Ik ben zuster in het dagelijkse leven en zie soms hoe verslavend slaapmedicatie kan zijn. En daar hou ik niet van. Maar op zulke momenten helpt het je zo goed. Ik had een kleine baby en ook nog een peuter van 3 jaar. Voor haar wilde ik ook mama zijn, en niet alleen een mama die op de bank hangt. Ik had een inslaper gekregen. Ik merkte ook dat ik zonder kan, ben nu bijna vier weken klachtvrij en ben dus ook gestopt. Mijn gedachtes waren verkeerd want nee, ik ben niet verslaafd. Ik merk wel dat m’n slaap zo belangrijk is.

Ik heb die tijd zo veel geleerd, ben me zelf op verschillende manieren tegen gekomen. En ik ben anders gaan denken over slaapmedicatie. Natuurlijk moet je het niet gaan gebruiken als je het niet nodig hebt. Maar ga het nooit weigeren als je het wél nodig heb. Er zijn verschillende slaapmedicatie, je kan het via de dokter krijgen. Maar natuurlijk kan je het ook kopen bij een drogist, dit zijn vaak de minder zware. Daar ben ik zelf niet van want vindt wel fijn als het op recept is.

Hoe denken jullie over medicatie? Hebben jullie het ook wel eens nodig gehad met speciale redenen?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...