Review – Ergobaby Aura Draagdoek: Duurzame knit

7 januari 2024

Toen Morris nog een baby was heb ik hem veel gedragen. Ik vond het heerlijk om hem dicht bij me te hebben en daarnaast vond ik het praktisch mijn handen vrij te hebben. Ook deze baby ben ik dan ook van plan weer bij me te dragen in een draagdoek. Van Ergobaby kregen wij de ‘aura’ draagdoek opgestuurd om te testen.

Ergobaby

Ergobaby bestaat al meer dan twintig jaar en heeft zich ontwikkeld van een fabrikant van draagzakken tot een merk met een focus op ergonomie en benodigdheden voor pasgeborenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan borstvoedingskussen, wipstoeltjes en inbakerdoeken. Ergobaby werkt samen met verschillende experts ( zoals verloskundigen en gezondheidsprofessionals ) om producten te onderzoeken en te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van ouders en baby`s. Daarnaast werkt Ergobaby zoveel mogelijk duurzaam. Ergobaby gelooft dat het hun verantwoordelijkheid is om voor de aarde te zorgen, zodat er ook nog een aarde is voor de toekomstige generatie. Op hun site zijn allerlei voorbeelden te vinden van hoe zij deze verantwoordelijkheid nemen.

Aura babydraagdoek

De ‘aura’ babydraagdoek is een klassieke, ademende en zachte draagdoek voor pasgeboren baby`s. De draagdoek is ontworpen voor tijdens rustige dagen en voor het vierde trimester, ideaal om de baby tijdens de hechtingsperiode na de geboorte knus bij je te houden. De draagdoek is dan ook te gebruiken vanaf de geboorte ( 3,6 – 11.3 kg )
Ergobaby geeft aan dat de ‘aura’ babydraagdoek makkelijk is te knopen, ondersteunend is voor de baby, gemaakt is van duurzaam gewonnen hout en biologisch afbreekbaar is.

Shop hier de Ergobaby Aura Draagdoek

Mijn persoonlijke ervaring

Zodra ik de ‘aura’ babydraagdoek uit de verpakking haalde viel mij meteen op dat het inderdaad een erg zachte en lichte stof is. Verder vond ik de neutrale kleur (cream) erg mooi en bijpassend bij zo`n beetje alles. De draagdoek heeft zoals op de foto`s te zien is een geïntegreerd opbergtasje. Super handig want zo kun je de draagdoek altijd opbergen en raak je het opbergtasje niet kwijt.

Verder geeft Ergobaby aan dat deze draagdoek makkelijk te knopen is en ideaal is voor beginners omdat de boorden van de draagdoek als leidraad gebruikt kunnen worden. Dit is inderdaad het geval. Verder zit er ook een handige instructie bij met plaatjes en staan er op de site drie instructiefilmpjes. Zo is er een filmpje over hoe de aura draagdoek te gebruiken, hoe de baby uit de draagdoek te halen en hoe de ‘aura’ op te bergen.

Wat ik persoonlijk ook handig vind is dat de draagdoek gewoon op 30 graden in de wasmachine gewassen kan worden. En wat ook niet geheel onbelangrijk is van de ‘aura’ babydraagdoek is dat de prijs ook gunstig is. De draagdoek kost 59,99 en heeft levenslange garantie en is dus te gebruiken tot 11 kg. Ik raad de ‘aura’ babydraagdoek dan ook zeker aan!

Instructiefilmpjes van de Aura draagdoek

Er zijn verschillende handige filmpjes waarop je kunt zien hoe je de Ergobaby ‘aura’ draagdoek kunt gebruiken. Hieronder kun je ze eens rustig bekijken.

Instructiefilmpje over hoe te gebruiken:

Instructiefilmpje over hoe de baby uit de draagdoek te halen:

Instructiefilmpje over hoe de draagdoek op te bergen:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...