Qibbel, een review van eigen Hollandse bodem

31 mei 2020

Ik keek zo er naar uit om deze review over het Qibbel achterzitje te mogen schrijven. Vienna groeit hard en groeide eigenlijk ook uit haar fietsstoeltje wel nog voorop de fiets zat. Dit Qibbel fietsstoeltje is meer dan welkom. Ook omdat ik liever met haar fiets dan dat ik de auto pak.

Fietsstoeltje voor achterop de fiets

Was ik al best een tijdje opzoek naar een nieuw fietsstoeltje maar dan voor achterop de fiets. Ik moet zeggen dat ik er niet goed uitkwam. Het enige wat voor mij belangrijk was was de veiligheid en het zit comfort. Maar zoals ik ben vond ik het ook spannend en durfde ik het eigenlijk ook nog niet goed omdat ik dan minder zicht op haar heb. Maar ze wordt ook steeds zwaarder en groter. Om haar dan voorop in het stoeltje te proppen is ook geen optie meer. Dus een achterzitje moest het worden!

BEKIJK HET ACHTERZITJE HIER

Achterzitje van Qibbel

Toen kwam deze te leuke review aanvraag voorbij bij Babylabel en alsof het zo moest zijn! Wat ben ik enthousiast over dit achterzitje van Qibbel, wij hebben het fietsstoeltje in de kleur; Sparkeling silver dit is een van de nieuwe kleuren die zij uitgebracht hebben. Het past ook perfect bij mijn fiets, niet geheel onbelangrijk vind ik.

qibbel fietsstoeltje, achterzitje, fietsstoeltje, qibbel review, babylabel

Qibbel is Dutch design

Wat trouwens een heel leuk weetje is; Dat het merk Qibbel Nederlands is en dat maakt het fietsstoeltje ook nog eens een echt Nederlands product! Hoe ontzettend leuk is dat. Een echte review van Hollandse bodem. Ik moet zeggen ik kende het merk nog niet, maar toen ik zag wat ze allemaal hadden dacht ik wel; hmm had ik dit maar eerder geweten. Het is ook een bedrijf wat zich blijft vernieuwen en ontwikkelen en de veilig en comfort van het kindje en ouder staat voorop. Dit is voor mij ook echt heel belangrijk en zeker een must. Ook vind ik het zo leuk dat ze steeds met nieuwe kleuren komen. 

Fietsen met je kindje

Ik heb het fietsstoeltje nu een klein weekje achterop staan en moet zeggen het bevalt zowel mij als Vienna enorm goed. Voor mijn gevoel zit Vienna veel fijner en geniet ze nu echt van fietsen. Toen ze voorop zat wilde ze vaak niet in het stoeltje zitten als we eenmaal aan het fietsen waren was het goed. Maar erin moeten gaan was soms een grote struggle. Nu ze achterop zit loopt ze heerlijk te zingen en wil ze graag in haar stoeltje zitten. En eruit is nu soms een drama haha! Heerlijk he dat je kindje hier zo van kan genieten. 


QIBBEL AIR,
DE FAMILY BIKE,
,
FIETSEN MET JE KLEINTJE,
qibbel air achterzitje , fietsstoeltje, 

Mijn ervaring

Wat ik echt een pluspunt vind is dat ik haar gemakkelijk erin kan zetten en makkelijk uit het stoeltje kan tillen. En niet geheel onbelangrijk, er zit een goede sluiting op die Vienna never nooit zelf open gaat krijgen. Ook het aantrekken van de riempjes is enorm makkelijk en geen lang treuzel gedoe. En ook het loshalen van de riempjes is voor ons als ouders enorm fijn. Zelf krijgt ze dit niet los. Dus mijn angst voor achterop gaan is helemaal weg.

Wat ik zelf heel mooi vind is dat het stoeltje met een soort gaas-achtig stofje is bekleed en het dus zacht is aan de rug. Ik vind dit ook echt bijdragen aan het comfort. Het is dat ik er zelf niet even in kan gaan zitten, want zeg nou zelf; rond gereden worden wil iedereen toch? 

qibbel fietsstoeltje, achterzitje, fietsstoeltje, qibbel review, babylabel, nederlands fietsstoeltje, qibbel,

Lichtgewicht achterzitje

Het is verder ook echt een stevig fietsstoeltje en totaal niet zwaar wat heeeeeel gemakkelijk te bevestigen is en niet te vergeten is het hierdoor ook mogelijk om hem gemakkelijk op een andere fiets te plaatsen. Normaal zijn dit namelijk klusjes die ik graag uit besteed en aan mijn man Jeroen overlaat. Maar deze keer dacht ik; ik ga dit zelf doen. En het zat er binnen 5 minuutjes op. Ik had niet gedacht dat dit mij zo makkelijk af zou gaan.

fietsstoeltje monteren

Fietsstoeltje monteren is heel eenvoudig

Je zet het stoeltje achterop, natuurlijk niet te dicht op je zadel het liefste in het midden van de bagagedrager. Er zitten ook 2 klemmen bij die nog voor extra stevigheid zou kunnen bevestigen mocht je ijzeren gedeelte te dun zijn. Dit was bij mij niet het geval dus heb ze zonder gedaan. Daarna is het dus belangrijk om de trekknop die er zit eruit te trekken anders draai je de verstel knop om vast te draaien kapot. Als je dus aan die verstel knop draait( tegen de klok in ) gaat het stoeltje rond de bagage drager zitten en geloof me die zit goed vast.

Veiligheid

Als extra beveiliging kun je ook nog een extra sluiting rond je zadel doen. Ik heb zelfs mijn fiets op kunnen tillen aan het stoeltje hij zit dus enorm goed vast. 

Wat ik zelf ook heel fijn vind is dat je de gedeeltes van de voeten ook heel gemakkelijk kan verstellen en de bandjes die rond de voetjes gaan, gaan dus ook super makkelijk vast. En bij de voeten zitten een soort spatborden, dat ze dus niet als ze de voetjes los gekregen tussen de spaken kunnen komen. Ik vond daar echt goed over nagedacht. En zeker omdat het stukje veiligheid zo belangrijk is. 

qibbel fietsstoeltje, achterzitje, fietsstoeltje, qibbel review, babylabel, nederlands fietsstoeltje, qibbel, dutch design

Perfect ontworpen

Ik kan wel blijven zeggen hoe geweldig ik dit stoeltje vind. Aan alles is gewoon gedacht; het uiterlijk van het fietsstoeltje, het zit comfort, hoe je het moet bevestigen, de veiligheid, dubbele sluiting van het stoeltje. 

Wij zijn enorm enthousiast over het Qibbel fietsstoeltje en gaan hier enorm veel fietsplezier hebben. Mocht je dus voor het eerst gaan fietsen met je kleintje of is je kindje uit het voorste fietsstoeltje gegroeid? Raad ik deze voor de volle 100% aan. 

LEES OOK:

qibbel air achterzitje , fietsstoeltje, 

samen fietsen met je kindje
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...