Een nieuwe fase…

21 januari 2020

Tijdens het opgroeien van onze kindjes komen we er heel wat tegen en bijna elke ouder zal dat ook herkennen, een fase. Al vanaf de dag van de geboorte gaat je kind zich aan het ontwikkelen en gaat daarbij door verschillende fases heen. Bij de ene fase ben je blij wanneer het voorbij is en bij de andere fase zou je willen dat ze er wat langer in door zouden gaan.

Lees ook: pittige peuter puberteit >>

Een nieuwe fase

Met drie kinderen in verschillende leeftijden heb ik al heel wat fases doorstaan. Met de oudste komen we steeds in (voor ons nog ) nieuwe fases en met de jongste komt er aan veel alweer een einde. Zo sloten we een jaar geleden hier voor goed de baby fase af en langzaam komen er steeds meer fases bij die voorgoed afgesloten gaan worden. Onze jongste ging het nieuwe jaar gelijk goed van start met voor haar een nieuwe fase, meteen na de kerstvakantie ging ze namelijk naar de peuterspeelzaal. Een nieuwe fase die wij al twee keer eerder hebben doorstaan maar die voor haar nog helemaal onbekend is.

een nieuwe fase, peuter, peuterspeelzaal, Peuterspeelzaal fase

Peuterspeelzaal fase

De peuterspeelzaal fase vinden wij heel erg belangrijk voor onze kinderen wij maken namelijk geen gebruik van kinderopvang. Mijn moeder en schoonmoeder passen beide een dag op maar op die dagen is onze jongste veelal alleen waardoor ze weinig tot geen contact heeft met andere leeftijdsgenootjes, iets wat je op een kinderdagverblijf wel al zou hebben. Nu ze dus ruim twee is kan ze voor twee halve dagen per week naar de peuterspeelzaal waar ze alvast veel waardevolle voorbereiding krijgt die weer erg goed is voor de ontwikkeling, een aantal daarvan zijn;

  • De omgang met andere kindjes (leeftijdsgenootjes) zoals samen spelen, samen delen, stop hou op.
  • Voorbereiding voor de basisschool, opdrachtjes maken/doen, kleuren en vormen herkennen, bouwen, zingen, knutselen.
  • Sociale omgang zoals, op je beurt wachten, rekening houden met andere, luisteren.
  • Persoonlijke ontwikkeling zoals, vertrouwen krijgen in jezelf, omgaan met vreugde en verdriet.

Door deze nieuwe fase veranderd er ook weer wat voor mezelf want voor het eerst in bijna 8 jaar heb ik dadelijk twee halve dagen géén kind in huis. Dat zal best even wennen worden ondanks dat ik deze tijd goed ga benutten. Hoe ervaarden jullie het toen de kids overdag niet meer thuis waren?

Liefs Kim

 

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....
Ontwerp-zonder-titel-1

Gaat jouw kind straks tot de Indoor generatie behoren?

Er zijn veel verschillen in de manier waarop onze kinderen opgroeien in vergelijking met vroeger. Eén van de belangrijkste verschillen...