OEI IK GROEI is hét babyboek wat je moet hebben als ouders

5 oktober 2018

Sprongetjes… Dat is nogal wat voor zo’n klein hummeltje. Maar al helemaal voor een ouder. Daar kun je een boek over schrijven. Oh, wacht. Die bestaat al. En wat voor een! Hij wordt met recht soms de ‘Babybijbel’ genoemd; Oei ik Groei. Want dit boek heeft je houvast tijdens die lastige perioden op het moment dat je baby een mentale sprong maakt.

Lees meer over de ontwikkeling van jouw baby >>

Baby sprongetjes

In het eerste jaar maakt je baby tien sprongen in zijn mentale ontwikkeling. Je baby huilt opeens meer, heeft een slecht humeur (hoe kan het?), slaapt slecht of bijna niet en eet minder.Dit is nou typisch een sprongetje in de mentale ontwikkeling en dus heel normaal. Een baby groeit namelijk niet alleen lichamelijk in schokken, maar ook mentaal.

Oei ik groei

Toen ik zwanger was hoorde ik voor het eerst van het bestaan van dit boek. Daarvoor had ik er nog nooit van gehoord. Laat staan van de ‘sprongetjes’. Ik begon er in te lezen en heb het direct weer aan de kant gelegd! Dit was me toch wel een beetje teveel van het goede, want er stonden veel voorbeelden in over hoe zo’n moeilijke periode gaat. Poeh, eerst maar even bevallen. En toen die eerste sprong van m’n newborn zich aankondigde, kon ik niet anders dan hét boek er bij pakken. Gelukkig maar, want daardoor snapte ik waar mijn kleintje doorheen ging. En nog belangrijker: hoe ik kon ‘begeleiden en stimuleren’.

Hét boek: Oei, ik groei!

Het boek is samengesteld op basis van onderzoeksresultaten, verzameld door de auteurs. Nadat je een algemeen beeld hebt van hoe de mentale ontwikkeling van je kindje verloopt, worden de verschillende sprongen beschreven. In alle hoofdstukken staan citaten van ouders die hetzelfde hebben meegemaakt. Want gelukkig ben je niet de enigste ;-). Je leert de sprongen te herkennen, hoe je er mee om kan gaan maar ook wat je kindje heeft geleerd door de sprong. Het boek beschrijft de ontwikkeling tot ongeveer zeventien maanden. In kaders zijn tips en weetjes weergegeven. Het boek heeft ook invulpagina’s die je kan gebruiken om de individuele ontwikkeling van je eigen kindje te beschrijven.

Nu compleet gerestyled en in een prachtige nieuwe vormgeving. Inclusief kalender, schema’s en checklists om je baby’s gedrag te begrijpen. Oei, ik groei! is hét handboek voor jonge ouders.

Je koopt de (inmiddels vernieuwde uitgave) babybijbel bij:

Bol.com

Baby Noah stond voor ons model en heeft een prachtig boxpakje van nOeser aan! Bedankt voor het ‘lenen’ van Noah, papa en mama!

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...