5 dingen die je nog niet wist over moeder zijn…

7 juni 2020

Moeder zijn, het is fantastisch. Zo een kleintje die helemaal van jou is en lacht wanneer je weer thuis komt van werk, een heerlijk gevoel. Een kleintje die zijn of haar armen om je heen slaat, omdat jouw kleintje weet dat jij het belangrijkste voor hem of haar bent. Het beste wat er is. Maar ook moeder zijn heeft momenten waarvan je denkt, oke ‘hoe gaan we hier mee om’ en ‘waarom heeft niemand mij dit van te voren verteld’.

Lees ook: hoe doen andere gezinnen het?>>

Moeder zijn

1. De eerste keer ziek zijn

Ja, eigenlijk wist je het wel. Dat jouw kleintje ook ziek zou worden een keer. Maar dat het in het eerste jaar gebeurt en je niet weet wat er precies aan de hand is, is lastig. Zeker omdat jouw kleintje nog niet kan praten natuurlijk. En dan moet je ook nog eens werken in deze week en voel je je helemaal schuldig dat je er niet kan zijn. Volg altijd je gevoel, die zit er niet vaak naast. En geef je kleintje wat extra liefde, ook al ben je nog zo moe.

moeder zijn, moederschap, mum-to-be, baby, geboorte baby, baby geboren newborn, babyblog, zwangerschap

2. Bang om mijlpalen te missen

Werken is heerlijk, even iets heel anders dan de hele dag poepluiers verschonen en eten geven. Even andere gesprekken voeren dan babygebrabbel. Maar aan de andere kant heb je soms het gevoel dat je belangrijke momenten mist van jouw kleintje omdat je juist aan het werk bent. Het hoort er allemaal bij en probeer daar zelf een goede balans in te vinden.

3. Moeders willen altijd teveel

Voordat jouw kleintje er was stond je agenda altijd bomvol met afspraken voor werk, maar ook afspraken met vriendinnen en vrienden. Een heerlijk leven, maar dat verandert wel een klein beetje als je moeder bent. Tuurlijk heb je het zelf in de hand, maar soms gaan dingen ook in een iets langzamer tempo dan je van te voren had verwacht en heb jij je dag al volgepland terwijl jouw kleine meisje of mannetje daar heel anders over denkt.

4. Chaos in huis

Je hebt het misschien nog van te voren gezegd, als ik moeder wordt, zorg ik er voor dat mijn huis er nog steeds netjes uitziet. En dat kan ook. Maar laat het soms ook even los wanneer jouw kleintje wil eten, een poepluier tegelijkertijd heeft en zodra je de luier open doet alles wordt onder gepist. Een chaos moment, want je voor nu maar even moet omarmen.

schermafbeelding-2016-12-28-om-20-00-01

5. Piekeren over hoe andere mensen jouw kind opvoeden

Wanneer jij aan het werk bent, dan is jouw kleintje hoogstwaarschijnlijk bij de oppas. Dit kunnen opa’s en oma’s zijn, maar ook de crèche bijvoorbeeld. En iedereen gaat anders met jouw kindje om. Hoe goed jij het van te voren ook bedacht had. Bij de een krijgt jouw kleintje wel al een cracker en bij de andere oppas niet. Terwijl je misschien zelf hele andere regels hebt. Het blijft lastig, richtlijnen geven kan natuurlijk zeker maar dat iedereen het exact hetzelfde doet zoals jij het doet en zou willen, is uitzonderlijk. Loslaten dus maar weer!

Doorslapen? Bel de nachtnanny >>

Gebroken nachten >>

SHOP TIP: hét babyboek vol informatie over jouw kleintje

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Ontwerp-zonder-titel-1

Gaat jouw kind straks tot de Indoor generatie behoren?

Er zijn veel verschillen in de manier waarop onze kinderen opgroeien in vergelijking met vroeger. Eén van de belangrijkste verschillen...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...