#Familytime 👪

9 maart 2018

In het eerste jaar van je baby komt er veel op je af. Je hele leven verandert. Je hebt ineens een kleintje om voor te zorgen en je moet een balans zien te vinden in je leven met je baby, je vriend, je werk, je familie en je vrienden. Ben ik nog iets vergeten? Vast, want er is veel om rekening mee te houden. En vooral in het eerste jaar verandert er zoveel. Denk aan alle sprongetjes, groeispurtjes, de ontwikkeling van je baby, eerste hapjes, eerste tandjes etc etc. Vergeet niet dat je baby van alleen drinken naar (leren) rollen, kruipen, praten en lopen gaat! Logisch dat je meer tijd voor je gezin wil. Maar hoe doe je dat?

Meer tijd voor je gezin

Zorg voor zo min mogelijk verplichtingen

Het klinkt erg bruut, maar zet je eigen gezin altijd op de eerste plaats. En wees hier eerlijk in naar anderen toe. Heb je geen zin in de verjaardag van je nichtje? Sla dan een keer over, vooral als het op een moment valt dat je als ouders samen vrij bent. Ga op een later moment langs als de rust meer is wedergekeerd. Voel je niet schuldig als je de hele dag meer tijd voor je gezin maakt.

Zorg voor een goede balans in werk en privé

Belangrijkste punt hierin: stel grenzen! Bespreek samen met je gezin wat wel of niet acceptabel is en laat dit ook aan je werkgever weten. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie beide geen werkmail beantwoorden of sturen als het geen werktijden zijn.

Maak samen tijd vrij

Hierop volgend is het natuurlijk van belang dat je ook echt tijd vrij maakt met elkaar. Dat doe je het beste door écht af te spreken welke dag (of dagdeel) je je speciale #familytime momentje plant. Zodat je beide weet dat je niets afspreekt op die dag en je samen kan werken aan die kostbare tijd. Ga lekker wandelen samen, torens bouwen of lekker samen zwemmen.

Leg je telefoon soms even weg

Het klinkt een beetje tegenstrijdig dat wij als online magazine dit zeggen, maar probeer niet om de haverklap op elk appje of elke melding te reageren. Dat kan ook wel als je kleintje ligt te slapen. Aan de andere kant moet je ‘m natuurlijk wel weer in de buurt hebben liggen, mocht je baby zich ineens voor het eerst gaan omrollen! 😉 Als je daar maar een goede balans in weet te vinden.

Laat je boodschappen bezorgen

De uitkomst van de eeuw. Want je rot sjouwen aan boodschappen hoeft niet meer. En het is ook niet altijd handig om met je kleintje in zo’n grote boodschappenkar. Daarnaast heb je rekening te houden met het eet- en slaapschema van je baby, die niet altijd meewerkt… 😉 Lees hier meer over:  tips voor drukke moeders >> 

Schoonmaken? Wat is dat?

Oké, oké, niet meteen de stofzuiger aan de kanten gooien want het moet natuurlijk wel schoon genoeg zijn voor je kleintje om onbezorgd te kunnen liggen en rollen op de grond. Maar houdt in je achterhoofd dat die ramen op je slaapkamer echt wel even kunnen wachten tot volgende week. En dat onkruid staat er volgende week ook nog wel. In dit geval geldt: vele handen maken licht werk. Laat je partner dus ook eens zijn mouwen opstropen als hij dat nog niet deed. Mocht je een schoon huis toch erg belangrijk vinden, huur dan een schoonmaakster in.

Online shoppen!

Omdat dat kleine hummeltje wel razendsnel groeit en je best veel dingen nodig bent, is de beste tip toch wel om online te shoppen. Je hoeft niet winkel in en winkel uit op zoek naar het beste babynestje. Of – nog een keer- snel tussen de slaapjes van je kleintje door de stad in te gaan. Want alles wat je in de winkel vindt, koop je ook online. Eigenlijk nog meer. Je leest dan ook direct de ervaringen van zo’n product, wat helemaal handig is als moeders onder elkaar.

En je bent al veel sneller klaar met onze online shoptips! Maak meer tijd voor je gezin en Geniet van die kostbare #familytime!

Shop alles voor jou en je kleintje bij

Wehkamp

meer tijd voor je gezing, familytime

Vestjasje & shirt met hartjes & foto meisje

Speenkoord

Babynestje

Newborn slab/sjaaltje

Filibabba bamboe serviesset

Boxpakje

Baby Bites Badcape

Egg kinderwagen

Baby Bites slaapzakje Shark

Blokkenset

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8moodimageshr03-24884

De Z8 lente/zomer 2024 collectie is uit!

Waar we nog lekker wegkruipen onder een warme deken bij het zien van deze regenachtige dagen, komen de eerste prespring...