Review MAXI-COSI AxissFix Plus

12 april 2017

Op zoek  naar een fijn autostoeltje? Je moet een belangrijke keuze maken en dat verdient daarom wel wat extra aandacht. Waar moet je nou op letten? Wat is er belangrijk en welke misvattingen zijn er in autostoelland? Het kan zomaar een beslissing zijn die een leven kan redden! Veiligheid in de auto is zeer belangrijk voor zowel de bestuurder als de passagiers. Pasgeborene en (kleine) kinderen hebben tijdens de autorit goede bescherming nodig omdat ze zeer kwetsbaar zijn bij plotseling remmen.

MAXI-COSI AxissFix Plus

Ik zie er toch altijd stiekem tegenop om de autostoel in de auto te bevestigen omdat het zoveel werk is. Dus laat ik dat meestal door manlief doen, maar dit keer besloot ik toch zelf een poging te wagen. Let’s do this! Wat me meteen opviel is dat het een vrij zwaar stoeltje is, dus niet aan te raden om zelf te op te tillen als je zwanger bent, of last hebt van je rug. Verder had ik het stoeltje er zo ingezet, grepen uitschuiven van de isofix en die klikten direct vast.

Deze autostoel kan draaien!

Silas kon niet wachten tot hij in zijn nieuwe autostoel mocht plaats nemen. Wat super handig is dat je de Maxi-Cosi autostoel 360° kan draaien. We hadden Silas binnen no time in de stoel. Het leek net een kermisattractie! Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms wel een kluns ben en vaak mijn hoofd tegen de bovenkant van de auto stoot als ik hem in de autostoel wil stoppen. Nu had ik dit probleem niet meer. Ja, je hoort het goed! Happy Mom!

Maxi Cosi autostoel

Je hoeft ook niet meer half in de auto te hangen in karatestand om de riempjes te bevestigen. Het gemak dient de mens en makkelijk is dit absoluut! Wat ook nog eens tijd oplevert als je ergens snel moet zijn. Met een schuif draai je je kind weer met zijn gezicht naar voren zodat je kan gaan rijden. Je hoort ook een duidelijke klik zodat je zeker weet dat het stoeltje goed vastzit. Wat een extra veilig gevoel geeft omdat je weet dat het goed bevestigd zit.

Deze stoel is zeker een aanrader voor vrouwen die last hebben van bekkeninstabiliteit na de bevalling. Binnen een handomdraai zit je kleine spruit in de autostoel. Zonder dat je moeilijke handelingen moet verrichten.

Deze draaibare autostoel groeit vier jaar lang mee met je kind. Je kunt de AxissFix Plus direct vanaf de geboorte gebruiken. Pas als je kind vier jaar is, stap je over naar de volgende autostoel. Met de aanschaf van één stoel vervoer je je kind vier jaar lang zo veilig mogelijk. Het ISOFIX-systeem zorgt ervoor dat je de autostoel probleemloos stevig in de auto vastzet.

Wij kunnen niet anders zeggen dan dat we super blij zijn met deze autostoel.

De Maxi-Cosi Axissfix Plus is beschikbaar via de babyspeciaalzaken voor een adviesprijs van €499,-. Meer informatie omtrent de Maxi-Cosi Axissifx Plus vind je hier.

Lees ook de review Maxi-Cosi Stella >>

Detail Maxi Cosi autostoel

Maxi Cosi autostoel

Maxi Cosi autostoel

Maxi Cosi autostoel

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
IMG20231104161222

Klorofil speelset: De Dennenappel

Een tijdje geleden ontving Morris van Klorofil ‘De camper’ en dit was meteen en hit. Toen ik hem vertelde over...