Het leed dat heimwee naar borstvoeding heet

15 februari 2021

Inmiddels 6 maanden verder na de geboorte, wat zijn de maanden voorbij gevlogen en wat zou ik de tijd graag nog even terug draaien. Het was een tijd van zoeken, genieten en bijkomen, Reff huilde veel en had zichtbaar en hoorbaar ergens last van. Hij kreunt, perst, spuugt en huilt. baby kort tongriempje

Kort tongriempje klasse 3

Wij zijn twee keer naar de osteopaat geweest en hebben een lactatie kundig consult aan huis gehad. Daaruit kwam dat Reff een kort tongriempje klasse 3 heeft. Dit houdt in dat het laatste gedeelte van de tong weinig speling had, dit kon niet gekliefd worden maar eventueel bij een speciale tandarts gelaserd.

Campina fabriek

Door het korte tongriempje en mijn campina fabriek had Reff moeite met aanhappen en kreeg ook veel lucht binnen tijdens het drinken wat als gevolg heel veel onrust gaf tijdens en na het drinken. 

Koemelkvrij dieet

In overleg met het consultatiebureau ben ik een koemelkvrij dieet gaan volgen en kolven zodat we de fles konden geven ( iets wat ik heel jammer vond ) om te kijken of Reff daardoor iets meer rust in zijn lichaampje kreeg, en minder huilde. Inmiddels had hij voor het vele spugen al medicatie gekregen namelijk nexium. 

De klachten blijven

Toch blijft Reff lichamelijk ongemak houden, kreunen en persen. Hij heeft continu waterdunne diarree waarop besloten word om 2x een klysma te geven en daarna forlax om zeker te zijn dat dit geen overloop diarree is. 

Toen Reff 8 weken oud was zijn we overgestapt op de nutramigen puramino voeding. Deze is koemelkvrij en op basis van aminozuren. 

Het gaat steeds een stukje beter alleen Reff blijft moeite hebben met poepen ondanks het zo dun is. Hierdoor wordt besloten om een observatie opname af te spreken. En komen we voor een opname in het ziekenhuis terecht waar we zeker 3 dagen verblijven. 

Lees morgen het vervolg van de ziekenhuisopname hier op Babylabel …

kort tongriempje, baby 6 maand, borstvoeding lukt niet

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...