Kindvriendelijk Tenerife + leuke tips om te doen

12 mei 2023

Toen Morris ruim 1 jaar was zijn wij drie weken op vakantie geweest naar Tenerife. Eerder geplande vliegreizen gingen wegens corona niet door dus dit was onze eerst vliegreis als gezin. Wij kozen voor Tenerife omdat de vlucht niet al te ver is, het erg kindvriendelijk schijnt te zijn en het weer heerlijk is. Goed voorbereid, met alle belangrijke spullen in onze handbagage gingen wij op weg!

Bekijk hier meer leuke reistips met kids

De vlucht naar Tenerife

Morris was op het moment van vliegen 1 jaar en daarom moest hij bij een van ons op schoot. Wij hadden de mazzel dat de vlucht niet volgeboekt was dus na het opstijgen en voor het landen kon Morris op een eigen stoel zitten. Hij vond het prachtig, genoot van de aandacht van de stewardessen en heeft ruim drie uur geslapen tijdens de vlucht. Vanaf het vliegveld naar het appartement hadden wij een transfer geboekt en dit verliep soepel.

Appartement Parque Santiago

Wij verbleven in appartementen Parque Santiago III. Een mooi complex en wat wij vooral heel prettig vonden was de enorme tuin met hek bij ons appartement. Verder waren er meerdere zwembaden, glijbanen, twee restaurantjes en een speeltuin op het park. Het personeel was vriendelijk en dit complex is wat ons betreft echt een aanrader.

Tips om te ondernemen met kids

We zijn niet drie weken op het appartementencomplex gebleven maar wilden ook wat van Tenerife zien. We vonden het wel wat spannend met Morris. Want welke activiteiten zijn haalbaar met een 1 jarige? Hierbij een aantal tips:

Vulkaan el Teide

Tenerife staat bekend om deze vulkaan, die met een hoogte van 3718 meteen het hoogste punt van Spanje is. De toch ernaar toe is prachtig, met allerlei uitzichtpunten. Met de auto kun je tot 2350 meter en daarna is het nog mogelijk om met de kabelbaan te gaan. Belangrijk om wel warme kleren mee te nemen, want boven is het fris!

Boottocht en dolfijnen spotten

Wij vonden Morris nog te klein om een boottocht van minstens drie uur te maken om dolfijnen en ander zeeleven te spotten. Een ander gezin met oudere kinderen deed wel een boottocht en zij waren razend enthousiast. Vandaar dat ik dit wel even genoemd wil hebben.

Playa de las Americas

Ons appartement lag aan het eind van deze badplaats. Wij vonden het hier heerlijk. Het strand was ruim, het zeewater was lang ondiep en er waren veel restaurants en winkeltjes. Toen wij er waren was het erg rustig wegens corona, normaal schijnt het hier veel drukker te zijn dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Playa el Medano

Dit strand in zuid Tenerife vonden wij fijn. Het is een breed strand en er was ook een grote speeltuin. Morris heeft ontelbaar veel zandkastelen gemaakt samen met Lex.

Loro Parque

Deze prachtige dieren en plantentuin ligt in Puerto de la Cruz en is wat ons betreffend zeker een bezoekje waard. Morris was erg onder de indruk van de vele dieren en daarnaast is het park ook mooi aangelegd. Kinderen tot en met vijf jaar zijn gratis!

Siam Mall

Een mooi shopping centre voor als je even een ochtend of middag iets anders wil doen. Ook voor kinderen is hier genoeg te doen!

Huurauto

Wij hadden niet de volledige drie weken dat wij hier waren een huurauto. De dagen dat we een huurauto tot onze beschikking hadden waren wel top. Het rijden is prima, de mensen zijn vriendelijk en er was toen wij er waren weinig verkeer.

Tot slot

Zoals verteld was dit onze eerste echte reis met Morris. Achteraf hadden wij wel wat meer uitstapjes willen ondernemen. Zo schijnt het waterpark Siam Park super leuk te zijn en zijn er nog meerdere wateractiviteiten die gedaan kunnen worden. Voor ons een reden om nog een keer terug te komen als Morris wat ouder is!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

reizen met kinderen florida

Florida – The sunshine state

Afgelopen februari maakten we de eerste verre reis met Morris. De vlucht ging prima en daarom besloten we deze zomervakantie...
sos armbandjes bandjes

Veilig op pad met de kids met de SOS armbandjes

Drukke plaatsen bezoeken, ik heb er geen moeite mee maar houdt de kids altijd wel heel goed in de gaten....
Ontwerp zonder titel

Vliegen met een baby – op vakantie naar Zakynthos

Wat vond ik het spannend. Vliegen met een baby van 10 maanden. En helemaal omdat ik zelf totaal geen held...