JPMBB draagdoek is dé meest relaxed draagdoek ever!

1 januari 2019

Ik mocht deze keer een JPMBB draagdoek testen van Kleine Giraf! Mijn man en ik zijn echt erg fan van draagdoeken, omdat we het fijn vinden om onze kleine vent bij ons te dragen als we bijvoorbeeld een stuk gaan wandelen met onze honden. Ik ga jullie dan ook vertellen wat ik vind van deze draagdoek en alle andere struggles (wanneer je goed bent in draagdoeken knopen heb je hier geen last van) en prettige dingen aan deze Je Porte Mon Bébé draagdoek!

Lees ook: draagdoek of draagzak? >>

JPMBB draagdoek

Het design en materiaal is voor mij één van de belangrijkste dingen en ik kan alleen maar zeggen ; Oh wat een heeeeerlijke stof! Echt heel zacht heel erg rekbaar en prachtige kleuren om te combineren met welke outfit je dan ook draagt. Ik had gekozen voor de beige met zwarte doek. Voorop de draagdoek bevind zich een soort van vakje dat echt ontzettend fijn , het is een soort opbergvakje ( daar vertel ik straks meer over! ) Het is dan ook een uitzonderlijk lange draagdoek die ik als klein vrouwtje wel 3 keer helemaal om me heen kan wikkelen! Ik zou hem dan ook altijd nog als fantastische sjaal kunnen gebruiken. Haha, nee hoor just kidding!

baby in draagzak, papa met draagzak, vader met Je Porte Mon Bébé draagzakMaar wat ik eigenlijk bedoel is dat hij echt ontzettend lekker warm is. En zoals jullie van mij weten hou ik van warm maar wel ventilerende dingen, want Nolan kan soms echt een kachel in de sahara zijn! Maar dat even terzijde. Het is hele goede ventilerende draagdoek.

Een draagdoek knopen is best lastig…

‘Dit moet ik even onder de knie krijgen’ ( de manieren van knopen ) Draagdoeken knopen is nogal wat in het begin. Net als een sudoku , als je het eenmaal door heb verleer je het niet. Maar het is dan ook niet altijd even makkelijk , zeker niet als je alleen bent!

Daar stond ik dan in de woonkamer een tutorial op YouTube te kijken van hoe je de doek moest knopen met dat Ende lange ding in me handen. Die mevrouw op het filmpje deed het zo makkelijk dat ik een lichte zenuwen inzinking kreeg toen het me na 8 keer praktisch hetzelfde doen nog niet gelukt was. Wat deed ik nou verkeerd? ‘ ik moet dit echt nog even onder de knie krijgen’ van de bank kreeg ik een reactie terug ‘ Ik denk niet dat je hem onder je knie moet doen lieverd’ hier kon ik natuurlijk wel weer om lachen!

Ik keek daarna een keer naar de tutorial van de knoop die ik al wel kende. Deze was veel makkelijker, en ik had al eerder gedaan dus dat scheelde voor mij heel erg. Twee keer hetzelfde gedaan te hebben als wat die meneer in de tutorial had ik precies dezelfde knoop als hem!

Of ook wel de ‘main knot‘ als je het vertaald krijg je zoiets als ‘gewone knoop’ of zoiets. Top dit was makkelijk ik. Door de YouTube filmpjes was het een stuk makkelijker om het knopen dus een stuk sneller onder de knie te krijgen. Er zijn tussen de 3 en 8 verschillende posities die je kunt knopen, zowel op rug als op buik maar ook 2 handige manieren voor positiewisseling van de baby als je hem of haar bijvoorbeeld wilt aanleggen, je hoeft je baby dan niet helemaal uit de draagdoek te halen! Hoe ideaal! Daar is dus echt over nagedacht.

Buidel in een buidel!

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier van zijn baby’tje dragen en ik vind het dus fijn om buik tegen buik te dragen. Het toffe van deze draagdoek is is dat het een superhandig voorvakje heeft, een soortvan buidel in de buidel! Echt heel chil, dan hoef ik dus niet die speen in mijn niet zo hygiënische jaszak te stoppen maar kan hem gewoon in dat vakje doen, of een huissleutel of een hydrofiele doek! Zo handig, zware dingen of puntige dingen raad ik wel af, natuurlijk voor veiligheid van je baby en omdat als je er van alles in gaat stoppen het ook niet prettiger wordt voor je baby, maar bijvoorbeeld een speen en een knuffeldoekje kan makkelijk! Zo fijn als je de honden uit gaat laten of boodschappen gaat doen. Ik ben nog steeds erg enthousiast daarover! Het scheelt mij een tas een kinderwagen en al me jaszakken vol spullen meesjouwen.

Wat vinden wij van deze JPMBB draagdoek

Deze JPMBB draagdoek is zeer geschikt vanaf de allerkleinste tot zeker een maand of 7! Het design kan in verschillende kleuren worden gekocht. Het is erg zacht, rekbaar materiaal en goed ventilerend maar wel warm genoeg. De stof is erg flexibel dus genoeg ruimte voor jou en je baby om je allebei comfortabel te voelen!

Het knopen van de draagdoek moet je misschien even onder de knie krijgen. ‘Maar als dat je eenmaal is gelukt is het echt een uitkomst!

Ik wil Kleine Giraf heel erg bedanken voor het toesturen van de JPMBB draagdoek en alle foldertjes, erg handig. Ik hoop dat ik jullie ook zo enthousiast heb gemaakt als dat ik ben! Mijn kleine vent en ik beleven er veel plezier aan.

Heel veel liefs,

Ellen

JPMBB draagdoek

Je Porte Mon Bébé draagzak

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...