Op avontuur met een gaaf hobbelpaard

20 september 2018

Toen Tijn en Mees het hobbelpaard voor het eerst zagen klonk het in stereo:” Wow, mooi paard!” En dat is precies wat het is, een super mooi hobbelpaard. Als volleert ruiters gaat de tweeling met het hobbelpaard op avontuur. Ze bedenken zich geen moment en sprinten beide op het paard af. Mees is net iets sneller en klimt als eerste op het hobbelpaard, met Tijn ietwat mokkend naast zich. Maar het samenspel komt al snel op gang en ook Tijn mag plaatsnemen op het paard. Na een korte instructie van Mees; “Kijk Tijn, voeten moeten hier” (al wijzend naar de voetensteun) gaat ook Tijn op hobbel galop.

Houten hobbelpaard

Als eerste moest de kat hun nieuwe aanwinst zien en onder luid “ik kom eraan Pip” hobbelt Tijn er stevig op los. Het hobbelpaard van Bandits & Angels is niet alleen een plaatje om te zien maar ook heerlijk solide! Als ook grote broer Sep het hobbel paard wil uitproberen vinden Tijn en Mees het prachtig om te zien hoe hij op het paard heen en weer hobbelt. Maar hij mag niet te lang, want Tijn en Mees zijn nog lang niet uitgehobbeld. Onze kleine ruiters hebben even uitgeprobeerd of ze samen op het hobbelpaard konden zitten, maar de zitting is te klein voor twee peuters. Helemaal niet erg, want elkaar helpen met hobbelen is net zo leuk! Zelfs de knuffels moesten een ritje maken.

Erg leuk om te zien hoe hun fantasie wordt geprikkeld en er een geweldig samenspel ontstaat. Na ieder slaapje of wanneer ze bijvoorbeeld terug komen van de hertjes voeren, lopen ze bij binnenkomst regelrecht naar het hobbelpaard. Met of zonder jas, het maakt allemaal geen verschil, eerst moet er op het hobbelpaard gereden worden. Tijn heeft ontdekt dat het hobbel paard ook kan fungeren als stoel en neemt hem regelmatig mee naar de zithoek.

Bandits & Angels

Alles werd in een compacte, hanteerbare doos geleverd. De onderdelen zaten, stuk voor stuk, goed verpakt. In de doos trof ik (naast een beschrijving) ook een setje met sleuteltjes, schroeven en twee leuke naamstickers aan! Met een klein kwartiertje had ik het paard in elkaar gezet. Als finishing touch heb ik de naamstickers geplakt. Een kleine tip: wrijf de naamsticker goed op het hobbelpaard en trek de bovenkant van de sticker zo vlak mogelijk weg.

Onze jongens zijn al groot genoeg, maar voor de kleine cowboys (vanaf 1 jaar) wordt er een rugsteun meegeleverd. Deze is eenvoudig te bevestigen en zorgt ervoor dat ook hele jonge kinderen stevig op het paard zitten. Bandits & Angels heeft trouwens nog veel meer leuk speelgoed!

Dit super paardje is echt een aanwinst voor jonge dreumesen en stoere peuters (en zelfs kleuters vinden het nog geweldig 😉 )

Je shopt het houten hobbelpaard online bij:

Bol.com | Hobbelpaarden.nl

hobbelpaard, houten hobbelpaard, bandits and angels, babyspeelgoed, peuter speelgoed, babycadeau

hobbelpaard, houten hobbelpaard, bandits and angels, babyspeelgoed, peuter speelgoed, babycadeau

hobbelpaard, houten hobbelpaard, bandits and angels, babyspeelgoed, peuter speelgoed, babycadeau

Kijk hier voor meer babyspeelgoed inspiratie >>

Lees ook: waar spelen baby’s graag mee >>

Meer houten speelgoed >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
IMG20231104161222

Klorofil speelset: De Dennenappel

Een tijdje geleden ontving Morris van Klorofil ‘De camper’ en dit was meteen en hit. Toen ik hem vertelde over...