De mooiste doopjurk voor je baby is handgemaakt by Christine’s doopkleding

6 mei 2021

Ook tegenwoordig kiezen nog behoorlijk wat jonge ouders er voor hun baby in het eerste levensjaar te laten dopen. Een bijzondere gebeurtenis voor zowel de ouders, peters en meters, grootouders en zeker voor het kind zelf. Uiteraard horen daar bijzondere doopjurken, speciale doopkleding en dooppakjes bij. Bij Christine’s doopkleding kun je handgemaakte doopkleding laten maken helemaal naar jouw wensen. Echt prachtig. Lees en kijk mee! doopjurk baby

GA DIRECT NAAR  WEBSHOP

Baby laten dopen

Er kunnen verschillende redenen zijn om je kindje te laten dopen. Bijvoorbeeld omdat je zelf gelovig bent en het belangrijk vind dat je kindje de waarden van het christendom al vroeg meekrijgt. Of omdat het traditie is in de familie van vader en/of moeder en je die traditie graag voort wil zetten. Wat ook je reden is om de baby te laten dopen het is een hele bijzondere gebeurtenis waar je uiteraard niets aan het toeval wil overlaten.

Christine’s doopkleding, doopjurk voor je baby, baby doopjurk, doopjurken baby, doopjurk kind, handgemaakte doopjurken, christine's doopjurken

Doopjurk baby

Tot ver na de middeleeuwen werden kinderen zo snel mogelijk gedoopt, soms zelfs op de dag van de geboorte. Dit gebeurde omdat men het risico wilde vermijden dat het kind ongedoopt zou sterven. Er was toen nog geen speciale kleding voor de dopeling; het kind werd ingebakerd naar de kerk gebracht en vaak naakt gedoopt. Wel had men soms speciale omslagdoeken(wikkelkleden) voor de baby.

Christine’s doopkleding, doopkleding

Traditionele lange witte doopjurk voor een baby

Pas in de 18e eeuw werd het gebruikelijk dat de baby voor de doop speciale kleding kreeg. De doop gebeurde ook niet meer direct na de geboorte, maar enkele weken later. Toentertijd droegen baby’s tot ze gingen kruipen lange jurken. De doopjurk was ook lang, meestal wit of ivoorkleurig en kon rijk versierd zijn met linten, kant, smokwerk en borduurwerk. De meest gebruikte stoffen waren katoen, linnen en zijde. Bij de doopjurk hoorde soms ook een mutsje, jasje of cape.

Doopjurken werden wel gemaakt uit de bruidsjurk van de moeder. Vaak waren het familiestukken die door verschillende generaties werden gebruikt. Een voorbeeld is de doopjurk van de Nederlandse prinses (later koningin) Wilhelmina uit 1880. Deze was bij de doop van haar achterkleinzoon Willem Alexander in 1967 nog steeds in gebruik.

Handgemaakte doopjurken

Vandaag de dag wil men ook een mooie doopjurk, maar dit mag ook een prachtige babyjurk zijn die je kleintje ook na de doopplechtigheid kan dragen. Wil je graag een lange, handgemaakte doopjurk voor je baby of kies je toch liever voor korte baby doopjurk met bijpassende bolero, sokjes en een doopmutsje?

We hebben een online webshop gevonden die prachtige handgemaakte doopjurken voor baby en kinderen maakt. Christine’s doopkleding is een webshop waar je doopjurken en dooppakjes kunt bestellen met bijbehorende accessoires. De jurkjes worden geheel naar jouw wensen gemaakt. Ze zijn stuk voor stuk uniek en heel speciaal voor deze speciale dag.

Christine’s doopkleding
Christine’s doopkleding

Christine’s doopkleding

Christine is in 2012 begonnen met een doopjurk te naaien voor haar schoonzus. Dit gaf haar zoveel plezier en voldoening dat ze haar opdrachten ging uitbreiden. Voorzichtig kwam daarbij ook het vermaken van een trouwjurk tot doopjurk. Heel spannend die eerste keer knippen!

Bij Christine’s doopkleding kun je terecht voor handgemaakte doopkleding precies zoals jij het wilt. Je kunt hierbij kiezen uit haar uitgebreide collectie doopjurken en dooppakjes. Of heb je ergens een mooie doopjurk gezien op een plaatje. Christine is zo handig dat ze alles kan maken. Van doopjurk, dooppakje, alle details, slofjes, haarband. 

Kun je niet kiezen tussen meerdere ideeën, simpelweg omdat je geen idee hebt hoe dat eruit gaat zien? Christine maakt dan foto’s van verschillende opties om uiteindelijk de juiste keuze te maken.

Door het persoonlijke contact wordt het een jurk geheel naar wens van de klant. Tijdens het proces kan de klant op de voet volgen hoe de gezamenlijke ideeën uitpakken. Van tevoren bedachte wensen  kunnen namelijk tegenvallen en op deze manier blijft de klant betrokken bij de totstandkoming van de doopjurk. Zo weet je zeker dat het een prachtig ontwerp wordt! 

Kijk naar onze favoriet: de doopjurk van Prinses Amalia

Trouwjurk laten vermaken tot doopjurk

Trouwjurken kunnen bij Christine’s doopkleding ook vermaakt worden tot doopjurk. Heel fijn is hierbij dat je door het persoonlijk contact ook echt een vertrouwensband opbouwt en zo een doopjurk voor je baby krijgt geheel naar jouw wensen.  Christine vindt het belangrijk dat een moeder haar trouwjurk terugziet in de doopjurk, dat maakt de waarde van de doopjurk nog groter.

Twijfel je nog of je wel je trouwjurk wilt verknippen? Christine heeft een prachtige collectie eigen stoffen en kiest dan om bijvoorbeeld alleen de sleep of sluier te gebruiken voor de doopjurk. Dus dát element wat de trouwjurk zo bijzonder maakt, probeert ze terug te vangen in het ontwerp van de doopjurk. Hoe bijzonder en speciaal!

Doopkleding accessoires

Bij deze mooie doopkleding zijn ook bijpassende accessoires verkrijgbaar in dezelfde stoffen. Prachtige mutsjes, slofjes, broekjes en haarbanden. En niet alleen leuk om tijdens een doop of bruiloft te dragen. Alle accessoires zijn ook los verkrijgbaar.

Laat jij je baby dopen?

Wat je ook kiest altijd is de doopjurk of het dooppakje gemaakt van de mooiste stoffen en super netjes afgewerkt. Veel doopjurken en dooppakjes zijn gemaakt in stralende witte stof, maar je ziet ook steeds meer aanbod in ivoorkleur of off white. Elk kind is uniek en de doop is een hele bijzondere gebeurtenis, je kind mag er dan ook op haar best uitzien.

BEKIJK HIER WAT  CHRISTINE AL GEMAAKT HEEFT

Wij zijn benieuwd of jij je baby gedoopt hebt en welke doopkleding jouw meisje aanhad. Leuk als je ons een foto toe wilt sturen van deze plechtigheid.

doopjurk voor je baby, baby doopjurk, doopjurken baby, doopjurk kind, handgemaakte doopjurken, christine's doopjurken, Christine’s doopkleding
doopkleding. doopkleding baby, doopjurk baby, christine's doopkleding, handgemaakte doopkleding

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8moodimageshr03-24884

De Z8 lente/zomer 2024 collectie is uit!

Waar we nog lekker wegkruipen onder een warme deken bij het zien van deze regenachtige dagen, komen de eerste prespring...