GETEST: Handige weekplanner voor gezin met kleine kinderen

5 september 2021

Ik hou van regelmaat, structuur en weten waar ik aan toe ben. Helaas gaat dat niet altijd even soepel bij ons, vaak is het chaotisch en weten we niet wat de dag zich brengt. Met twee goed lopende bedrijven is het soms best lastig om je hoofd koel te houden en de rust & regelmaat erin te houden. Een goede weekplanner voor ons gezin zou echt een uitkomst zijn. 

Weekplanner

Ondanks dat ik dit heel erg belangrijk vind en niet alleen voor mezelf maar voor het hele gezin, kwam deze weekplanner echt als een cadeautje. Ik merk heel erg aan Vienna dat zijn duidelijkheid zoekt en dus ook vaak vraagt : “ mama, wat doen vandaag? “ , “ mama, werken? “ , “ papa, werken? “. Dus het is alleen maar heel fijn dat wij nu met haar alles door kunnen nemen en de weekplanner samen in kunnen vullen. Dit is vaak iets wat gebeurt na het eten, net voordat we naar boven gaan.

Op maandag en dinsdag laat ik het altijd een beetje doen, en zien we wel wat de dag brengt maar vaak hang ik dan het plaatje “familietijd” op. En vaak vragen wij ook in de ochtend aan haar wat ze wilt doen, deze twee dagen staan ook echt in het teken voor ons als gezin. En wij vinden het dus ook belangrijk dat alle tijd dan ook naar onszelf gaat en naar Vienna. Vienna is op dat moment prioriteit 1 en een op een contact is dan ook zo belangrijk.

weekplanner, dagplanner, weekplanner met plaatjes, weekplanner gezin, weekplanner kind, weekplanner voor gezin met kleine kinderen, @ontwerp_door_lindy

Bekijk het filmpje van Vienna 

Dagplanning met plaatjes

Dit laten wij ook terugkomen in de dag planning, er zitten namelijk ook picto’s bij waarop tijd met mama staat & tijd met papa. Voor Vienna is het dan ook duidelijk met wie zij op dat moment thuis is en dat ze dus ook op onze volle aandacht kan rekenen. Eigenlijk verander ik vrij weinig aan de ochtend en de avond planning. Want dit is altijd hetzelfde en wijk hier ook echt zelden vanaf. Tuurlijk komt er soms een pictogram bij van de kinderopvang of vanaf aanstaande maandag de peuterspeelzaal. Dus dan verandert er op maandag, woensdag, donderdag & vrijdag de ochtend. Maar qua structuur blijft het altijd dezelfde volgorde. Ik heb dus heel veel aan de week & dag planner van Lindy.

weekplanner, dagplanner, weekplanner met plaatjes, weekplanner gezin, weekplanner kind, weekplanner voor gezin met kleine kinderen, @ontwerp_door_lindy

Week en dagplanner by @ontwerp_door_Lindy

Nu vraag je jezelf vast af: “ welke weekplanner?” Ik heb de week & dag planner op A3 formaat. Het is planner die door Lindy ( @ontwerp_door_lindy ) speciaal is ontwikkeld en dus ook op maat gemaakt is. De planner is op dikker papier en met dubbelzijdig tape of plakband kun je de pictogrammen op het blad bevestigen. De pictogrammen laten zich ook makkelijk verwijderen en je beschadigt het papier niet. Zelf was ik daar eerst wel bang voor, maat door het stevige papier en de matte laminaat laag blijft het dus echt super mooi! dus ondanks dat het netjes  en stevig blijft heb ik wel besloten om de planner te laten plastificeren. Zeker omdat kids niet altijd even schone handjes hebben en ik wil gewoon de planner echt mooi houden. Even doekje erover en je ziet er dan niks meer van.

handig voor peuters, peuter planning, weekplanner met plaatjes, gezinnig, gezinnig planner

Pictogrammen die speciaal op maat gemaakt kunnen worden

De weekplanner heeft twee kanten, een kant is horizontaal en de andere kant is verticaal. Zelf gebruiken wij de planners met de horizontale kant. Er zitten ongeveer 250 pictogrammen erbij, van opa & oma tot aan feestdagen, echt overal is aan gedacht.

En mocht je een pictogram missen, ze maakt ze dus dan ook op aanvraag! Hoe handig is dat. Het is dan een kwestie van zelf afdrukken en je kan het bij de planning erbij voegen. Maar er zitten op 10 plaatjes bij die je een eigen invulling kunt geven. Dus ook dat “probleem” is meteen getackeld. Wat ik echt onwijs leuk vind aan de planner, is dat de pictogrammen kleurrijk & duidelijk zijn. Ik ben van mening dat kleuren erg belangrijk zijn voor een kind en ook de duidelijk tekening en verwijzingen die pakt Vienna ook echt meteen op. Zo heb je de pictogram “knuffeltijd”, hier staan dus twee konijntjes op afgebeeld en Vienna gaf ook meteen aan dat ze dus mocht knuffelen met mij of met papa. Het zijn dus ook pictogrammen die een kind makkelijk kan begrijpen en je kunt dus op vroege leeftijd hiermee beginnen.

weekplanner, dagplanner, weekplanner met plaatjes, weekplanner gezin, weekplanner kind, planner, kalender gezin, kalender met plaatjes, weekplanner voor gezin met kleine kinderen, @ontwerp_door_lindy

Super handige weekplanner voor gezin met kleine kinderen

Ik zelf heb ervoor gekozen dat Lindy alles voor mij voorbereid had, dus de pictogrammen afgedrukt & geknipt. Ook krijg je een handig bewaarzakje erbij waar je dus alle plaatjes in kan bewaren. Ik heb ze in een bakje gedaan zodat Vienna beter kan grabbelen en sneller de juiste plaatjes vind anders ben ik de volgende ochtend nog niet klaar met de planning.” #momlife “ “ #peuterheeftkeuzestress ”.

Natuurlijk heb je ook zelf de keuze om de weekplanner en de pictogrammen zelf af te drukken, dit is een DIY pakket. Maar wat wellicht ook heel leuk is om te vermelden dat je niet alleen planners bij Lindy ( @ontwerp_door_lindy ) kunt kopen, maar ook geboortekaartjes, posters, naamslingers & kleurboek. Alles wordt op maat gemaakt, en ik ben van mening dat het gewoon heel belangrijk is dat je een eigen draai eraan kan geven en het je echt eigen maken. En dit vind ik ook gelden voor de weekplanner, hoe je ermee omgaat, hoe je het zelf indeelt, niks is goed of fout.

Het belangrijkste blijft dat je vooral moet doen, waar jou gezin, jou kind of kinderen behoeften aan hebben en vooral dat te doen en daarin je gevoel volgen.

WIN zo’n handige weekplanner voor jouw gezin

Heb jij ook een druk gezin met kleine kindjes en kunnen jullie wel wat structuur gebruiken? Doe dan mee met onze winactie op Babylabel Instagram. Hier kun je zo’n handige weekplanner gemaakt door Lindy winnen. Een beetje structuur is altijd fijn!

De gelukkige winnaar is: @sporty.viv Van harte gefeliciteerd! Stuur een mailtje naar info@baby-label.com met je adresgegevens dan zorgen wij dat jij binnenkort ook een prachtige weekplanner van @ontwerp_door_lindy thuisgestuurd krijgt. Voor een beetje structuur in jullie leven 🙂

planner, dagritme , dagplanner, planner met plaatjes, kalender met plaatjes, gezin kalender
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...