Q&A Claudia van Mevrouw Schaap: “Neem iemand in dienst die je huis schoonmaakt”

3 juli 2017

Onlangs hebben wij gesproken met Claudia. Zij is eigenaresse van een van de leukste shops: Mevrouw Schaap. Ze heeft een kleintje van vier jaar. In deze Q&A Mevrouw Schaap. Wie is zij, wat doet zij en hoe doet zij het?

Q&A Mevrouw Schaap – Claudia

Een eigen webshop, dat is niet niks. Hoeveel uur maak jij in de week?

Eigenlijk werk ik zeven dagen in de week. Het houdt natuurlijk nooit op. Met een eigen zaak ben je altijd aan het werk. Ik moet zeggen dat ik wel probeer te minderen. 

Lees ook: Q&A moeders vertellen >>

Hoe doe je dat met jouw kleine meisje?

Inmiddels is zij vier, dus ze gaat vijf dagen in de week naar school en daarnaast gaat ze nog twee dagen naar de BSO. Op woensdagmiddag blijft ze over en dan ben ik thuis. Op vrijdag probeer ik ook altijd thuis te zijn en wil ik echt als dag met z’n tweeën.  

Volgens mij is dat wel heel druk met alles wat je moet doen. Hoe houd je balans?

 Soms heel slecht. Manlief en kind schiet er soms echt bij in, maar vanaf nu heb ik een assistent die mij ondersteunt en op maandag heb ik altijd hulp van een vriendin. Heel fijn!

Wat vind je het leukste aan moeder zijn?

Dat is heel erg veel! Wat ik heerlijk vind, is als ze lekker bij mij komt zitten en lekker wil knuffelen. En daarnaast is het fantastisch om te zien hoe ze zich ontwikkeld. Maar ook het kleine voorbeeld dat ze zo lekker door de sneeuw kan rennen, het onvermoeibare van kinderen, heerlijk.

Heb je tips voor andere moeders om balans te vinden?

Eigenlijk niet. Ik probeer echt met manlief afspraken te maken. Zo hebben we af en toe filmavond bijvoorbeeld. Ik plan echt iets met mijn man, maar ook met mijn kleine meid. Bijvoorbeeld dat we lekker naar de kinderboerderij gaan en daarna met z’n tweeën gaan lunchen. En wat ik wel nog als tip heb, neem iemand in dienst die je huis schoonmaakt, dat scheelt een hele hoop.

q&a mevrouw schaap,  mevrouw schaap, andere moeders, babylabel, interview mevrouw schaap

Heb je een speciale mamma-dag? Zo ja, wat doe je dan en ben je dan bezig met werk?

Vrijdag is mijn mamma-dag. We gaan soms nog wel even naar de winkel om pakketten in te pakken. Maar dat vindt Rosalie ook alleen maar leuk. Zij is ook een beetje mijn graadmeter. Met mooi weer ga ik altijd lekker naar buiten en bij slecht weer gaan we lekker samen een tekenfilm kijken.

Hoe heb je het thuis geregeld? Wat is de rolverdeling tussen vader en moeder?

Momenteel doet mijn partner meer dan ik, maar over het algemeen doen we alles samen. Hij brengt Rosalie bijvoorbeeld naar  bed, dat is echt even zijn tijd met haar, omdat hij in de ochtend altijd vroeg weg is. Met ophalen bellen we meestal even met elkaar, wie het eerst in de buurt is. En over het algemeen kook ik.

Waar krijg je binnen jouw gezin energie van en waar binnen je werk?

Binnen het gezin krijg ik energie van hele kleine dingen en binnen mijn werk krijg ik energie elke dag als ik mijn showroom binnen loop. Je merkt ook heel erg dat mijn volgers op social media heel erg betrokken zijn bij Mevrouw Schaap en dat is heel erg leuk.

Ben je zelf veranderd sinds je moeder bent?

Ja, ik ben wel veranderd. Maar deels ook niet. Je bent zorgzamer, oplettender, continu een paar stappen vooruit aan het denken. Ieder geluid dat ze maakt hoor je en je bent alerter. En je hebt heel erg het besef dat je moet zorgen voor iemand waar jij verantwoordelijk voor bent.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...