Boekreview; Het geluidenboek van Pieter Konijn

10 mei 2023

Natuur, vogeltjes die fluiten, bijen die zoemen, wind door de bomen, alles komt aan bod in dit prachtige geluidenboek van Pieter Konijn. Het neemt je mee in de natuur en zorgt voor een prachtige beleving voor ouder en kind.

Bekijk hier de leukste voorleesboeken

Een mooi boek voor het slapen gaan

Wij lezen ontzettend graag boekjes en zo nu en dan ook voor het slapen gaan, ik moet wel zeggen dat ik dit niet iedere dag doe. Vooral de dagen dat Vienna naar school moet vind ik het belangrijk dat we de dag bespreken en dat ze kan vertellen hoe haar schooldag was. Dit doen we ook vaak als ze uit school komt, maar ik merk vooral aan haar dat het los komt als ze wil gaan slapen. Daarom lezen wij vaak in het weekend een boekje voor of als Jeroen thuis is op maandag en dinsdag.

Maar ik moet zeggen dat ik dit een heerlijk boek vind voor het slapen gaan, door de rustgevende geluiden die het boek bevat, zet het de meiden ook niet op standje “aan” , waardoor je dit boek prima kan voorlezen voor het slapen gaan. Het boek bevat rustige natuurgeluiden, zoals ritselende bomen of zoemde bijen.

Het doet me denken aan vroeger

Waar ik van stond te kijken dat het boek mij echt mee terug neemt in mijn kindertijd. De illustraties die het boek bevat zijn zo mooi getekend en doet mij erg denken aan mijn boekjes van vroeger. Het is gewoon het gehele plaatje wat het compleet maakt. De techniek van de natuurgeluiden en het manier van tekenen wat het toch vernieuwend maakt, maar ook een beetje ouderwets. Ik hou hier gewoon onwijs van, het boek verteld hierdoor een verhaal en dat smaakt gewoon heel erg naar meer.

Pieter Konijn is echt een begrip

De meisjes zijn onwijs fan van Pieter Konijn, ze hebben de afleveringen op Netflix al uitgekeken en kijken ze gerust nog een keer! Ook de film viel hier goed in de smaak en zelfs Jeroen en ik hebben hier met volle aandacht naar gekeken. Het verhaal wat wordt verteld en de echtheid het is echt een verhaal voor jong en oud en het blijft je aandacht trekken.

We kunnen wel zeggen dat het tegenwoordig echt een begrip is. Ik heb het daarom ook even opgezocht wanneer het eerste boek werd uitgebracht. Niet gek dat het mij aan vroeger deed denken want het eerste boek is dus in het jaar 1902 uitgebracht.

Een boek wat de fantasie doet prikkelen

Ik vind dit boek vooral erg leuk voor Maé, ze leert de geluiden herkennen van de natuur, maar ook van de dieren die voorbijkomen in het boek. Ik vind het dus vooral erg leuk dat ze geluiden vanuit de natuur hebben gepakt, en daarom is dit boek dus ook erg geschikt om ook mee naar buiten te nemen. Zo komt het nog meer tot leven want je kan ook opzoek naar de elementen uit het boek.

Zeker in het voorjaar maak je een goede kans omdat er dan weer blaadjes aan de bomen komen en er weer bijen rondvliegen. Het is gewoon een heerlijk boek wat de verbeelding en de fantasie doet prikkelen. Maé vindt het in elk geval erg leuk en vind vooral de vogeltjes die in het boek staan erg leuk. Ze blijft ook op dit geluid drukken.

Aan het einde van het boek worden alle geluiden die het boek bevat zichtbaar, dit is dan ook de favoriete bladzijde van haar. Vienna kreeg niet de kans om het boek rustig door te kijken want Maé wilde heel graag op de geluiden drukken.

Wij zijn in elk geval erg blij met dit interactieve voorleesboek, het prikkelt de beleving en het is een boek wat leuk blijft voor jong en oud.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
20-leukste-kraamcadeaus

De 20 leukste kraamcadeaus

Je wilt kersverse ouders iets geven dat zowel origineel, nuttig als hartverwarmend is. Met de komst van een nieuw kindje...