Lekker slapen in de zomer

26 juli 2019

In de zomer kan het echt warm worden en wat trek je je baby dan aan? Een rompertje en misschien een kort broekje of rokje erbij, maar dat is het dan ook wel. Baby’s kunnen hun warmte niet zo goed kwijt, dus laat de armpjes en beentjes maar lekker bloot. Maar wanneer je kleintje moet slapen, waar leg je haar dan in? Een gewone babyslaapzak is al snel te warm. Nu heeft Lodger een speciale zomerslaapzak die gemaakt is van gebreid katoen. Die wilden wij wel eens uitproberen.

Heb jij een buikslaper? Pas op! >>

babyslaapzak zomer, babyslaapzakjes online, babylabel review, slaapzakken,

Prachtige Lodger slaapzak

Babyslaapzak zomer

Wij mochten samen met Noortje het zomer babyslaapzakje (0.5 TOG waarde*) uitproberen, in een prachtige grijze wolken print . En wat voelt deze slaapzak verrassend dun aan. Heel licht en niet zo zwaar als de meeste slaapzakken. Dit slaapt lekker. Wel de geborgenheid van een slaapzak, en tegelijkertijd zeker niet te warm in de zomer.

Een absolute uitkomst voor niet alleen de warme zomernachten, maar ook overdag tijdens het ochtend- en middagslaapje. Deze babyslaapzak is van 100% gebreid katoen gemaakt met heel fijn garen wat ze op een speciale manier breien en hierdoor voelt het heel zacht aan en rekt de stof ook een beetje mee, erg prettig.

Wanneer je het slaapzakje wast is het ook binnen no-time droog, heel opvallend en lekker praktisch. De ritssluiting begint bij de hoofdkant en sluit onderaan bij de voetjes. Noortje is nu 62 cm lang en wij hebben gekozen voor het slaapzakje in de maat 68/80. Deze past haar prima en hierin heeft ze ook nog genoeg ruimte om te groeien.

Super zachte deken

Naast de super fijne babyslaapzak mochten wij ook een nieuw item van Lodger uitproberen, de babydeken Dreamer Flannel (1.0TOG waarde*) in een warme grijsgroene kleur met aan de andere kant een zachtgroen printje, en beide zijdes zijn te gebruiken. Deze deken voelt zwaar aan, maar blijkt van 100% flanel (=katoen) gemaakt te zijn en mede door de opengebreide structuur ademend én warmteregulerend te zijn. Hierdoor heeft je kindje het nooit te warm of te koud, ideaal dus. Hij past perfect in het ledikantje en kan goed gebruikt worden in combinatie met het babyslaapzakje. Maar ook heerlijk om zo mee naar buiten te nemen als wikkeldoek voor extra bescherming. Het is grappig want in haar slaapzakje en in gewikkeld in deze comfortabele deken valt ze zo buiten heerlijk in slaap.

Dit zijn echt twee top producten. No-nonsene, doen waar ze voor dienen en tegelijkertijd mooi om te zien en heel praktisch in gebruik. Absolute aanraders en aanbevolen door Noortje en Babylabel!

noortje, babylabel

babyslaapzak zomer, babyslaapzakjes online, babylabel review, slaapzakken

Fijne Lodger producten

babyslaapzak zomer, babyslaapzakjes online, babylabel review, slaapzakken

*TOG waardes

TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken, inbakerdoeken, kleding etc. lichaamswarmte vasthouden. Hoe hoger de TOG waarde, hoe moeilijker warmte door de stof kan ontsnappen. En hoe lager de TOG waarde, hoe meer warmteverlies. Om daarin een goede balans te vinden kun je de TOG waarden van kleding en beddengoed bij elkaar optellen. Als hulpmiddel, niet als wet.

Hou een maximum aan van 4.0 TOG om jouw baby veilig en comfortabel te laten slapen bij een kamertemperatuur van 16-18 °C. Behalve de omgevingstemperatuur is ook de luchtvochtigheid belangrijk. Nu is deze binnenshuis meestal redelijk stabiel en gemiddeld, maar een natte luier isoleert bijvoorbeeld minder dan een droge luier. In niet-ademende kleding kan je baby vochtig worden en van met een vochtig huidje koelt hij af. 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
IMG20240219093934

Review – Timboo wipes, herbruikbare doekjes

Met een baby opkomst heb je flink wat verzorgingsproducten nodig. Van het Belgische merk Timboo had ik nog niet gehoord....
IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...