Babykamer trends 2021

29 december 2020

De grootste babykamer trends voor 2021 zijn Genderneutrale babykamer en de duurzame babykamer. Dit laatste is echt een maatschappelijke trend. We zien het al in de fashion industrie, maar eigenlijk in alles. Het belang van ons klimaat en millieu is belangrijker dan ooit tevoren! Dus niet gek dat we dat ook terug zien in de babykamer trend voor 2021.

Negen maanden zwanger, dus je hebt een lange tijd om heerlijk na te kunnen denken over hoe jij de kamer van je kleine spruit wilt inrichten. Heb je nog wat inspiratie nodig? Hieronder zie je de trends voor 2021 op het gebied van babykamer styling en inrichting. 

1. Genderneutrale babykamer

Genderneutrale babykamers en kinderkamers dus, dát is de trend van 2020! En dat is ook heel praktisch, want je bent veel vrijer in je kleurkeuze en het kiezen van leuke accessoires. Hieronder hebben wij onze favoriete items geselecteerd om zelf ook zo’n genderneutrale babykamer te creëren. Kijk mee!

Genderneutrale babykamer inspiraties

genderneutrale babykamer, babykamer trends 2021, babykamer styling , babykamer jongen, babykamer meisje, neutrale babykamer

Mix & match op de genderneutrale babykamer van je dromen!⁠ Door een koele tint als grijs te gebruiken in de kinderkamer creëer je rust. Maar je wilt het ook niet saai maken en daarom kan het heel mooi zijn om een warme tint toe te voegen. Denk hierbij aan caramel of roestbruin met houtkleurige meubeltjes wat de kamer net iets levendiger maakt! Het prachtige behang shop je hier.

babykamer trends, rotan babykamer, duurzame babykamer

2. Rotan babykamer

In de moderne babykamer zien we veel natuurlijke elementen, waaronder rotan. Een rotan commode, rotan spiegel of zelfs een rotan wiegje zijn helemaal hip en zijn die speciale eyecather die de babykamer zo speciaal maken. We love it!

3. Warm en exotisch op de babykamer

Zoals dat met woontrends gaat, draaien ze vaak om uitersten. Lichte, aardse tinten zijn altijd populair, maar warme, exotische kleuren zijn dat momenteel ook. Okergeel, petrol, smaragdgroen en terracotta mogen dus een aanzienlijke rol spelen bij de inrichting van de babykamer. Favoriet bij ons is de babykamer in roest kleuren als terra en warm roze.

4. Duurzame babykamer

Vandaag de dag letten de meeste mensen bij de aanschaf van meubels wel goed op of het meubelstuk eerlijk geproduceerd is. Echter is duurzaamheid een breed begrip, wat zich niet alleen focust op het productieproces, maar ook inhoudt dat meubels dusdanig worden ontworpen dat ze een langere levensduur hebben. Een voorbeeld hiervan is een ledikant die je kunt ombouwen tot een peuterbed, of een bureau dat meegroeit met de lengte van je kind.

Maar ook het kopen (en verkopen) van tweedehands meubels vallen onder de duurzaamheid en dat is maar goed ook. Vintage meubelen zijn razend populair. Want door het gebruik van bijvoorbeeld een vintage wiegje of vintage commode creëer je een unieke babykamer. En dat willen we toch allemaal?

5. Behang met toffe printjes

Behang hoort ook bij de babykamer trends voor 2021. Terug van weggeweest: behang met toffe printjes. Je kunt hierbij kiezen om een muur te voorzien van een prachtig behang of durf je de hele kamer meteen aan te pakken?!

Je kunt ook een grote plank voorzien van een tof behang en het paneel ophangen of neerzetten op de babykamer. Zo hoef je niet meteen de hele kamer te behangen en wanneer je kleintje groter is, behang je het paneel zo weer met een nieuw behangetje. Simpel en super leuk! Denk er wel aan om de losse panelen vast te maken natuurlijk, alles voor de veiligheid!

babykamer trends 2021, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, genderneutrale babykamer, babykamer behang, duurzame babykamer, babykamer duurzaam

Foto’s van Pinterst

LEES OOK:

babykamer trends, babykamer trends 2021, babykamer, babykamer styling , babykamer voorbeelden, rotan babywiegje

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...