Babykamer inrichten: vergeet zéker de babyfoon niet

23 maart 2023

Is er een kleintje op komst? Gefeliciteerd! Nu mag de voorpret alvast beginnen en wellicht ben je ook al wel bezig om de babykamer in te richten. Een leuke bezigheid, maar ook een belangrijke bezigheid. Zo moet je natuurlijk niets vergeten, zodat je met de komst van de baby meteen gebruik kunt maken van het kamertje. Iets wat je zeker niet mag vergeten, is de babyfoon. Een babyfoon is namelijk heel belangrijk. Waarom dat zo is, vertellen we je hieronder.

Een babyfoon: wat is het?

Een babyfoon is een van de eerste dingen die je kunt aanschaffen. Een babyfoon is namelijk een elektronisch apparaat waarmee je jouw baby in de gaten kunt houden. Dit kan zijn door middel van alleen geluid, maar je hebt tegenwoordig ook babyfoons waarop je jouw baby via beeld kunt zien. Er staat dus een apparaatje in de babykamer en een apparaatje waarop je het geluid of het beeld kunt horen of zien, die je bijvoorbeeld in de woonkamer of jouw slaapkamer kunt zetten.

Het belang van een babyfoon

Als ouder wil je natuurlijk continu in de gaten hoe het met jouw baby’tje gaat. Toch is het geen doen om om de haverklap de babykamer binnen te stormen, om even bij jouw kind te gaan kijken als je een verdacht geluidje hoort. Een babyfoon is in dit geval een handig hulpmiddel, aangezien je zo van een afstand jouw baby in de gaten kunt houden. Zo hoef je de baby niet te storen wanneer hij of zij lekker ligt te slapen. Bovendien hoef jij je als ouder een stuk minder zorgen te maken over jouw kind, aangezien je gewoon van een afstandje jouw baby in de gaten kunt houden. Daarnaast hoor je meteen als jouw baby aan het huilen is, zodat je ook direct kunt ingrijpen.

De verschillende soorten babyfoons: waar kun je op letten?

Er zijn veel babyfoons op de markt te verkrijgen. Zo heb je de ‘gewone’ babyfoon waarmee je alleen geluiden kunt ontvangen. Dit zijn dan ook de meest goedkope babyfoons. Ook heb je babyfoons die naast geluiden ontvangen, ook over een terugspraakfunctie of een nachtlampje beschikken. 

Daarnaast heb je ook babyfoons met een camera, zodat je jouw baby kunt zien. Deze babyfoons werken vaak via een internetverbinding en hebben soms zelfs een bijbehorende app. Het is wel belangrijk dat deze babyfoons veilig zijn en niet zomaar te hacken zijn: daar zit je als ouder natuurlijk niet op te wachten. 

4x andere musthaves voor in de babykamer

Een babyfoon is onmisbaar voor op de babykamer. Waar kun je nog meer aan denken bij het inrichten van de babykamer? We zetten hieronder nog vier andere musthaves voor je op een rij.

  1. Om wat meer licht te creëren in de donkere avonduurtjes, kun je een nachtlampje in de babykamer neerzetten. Zo voelt jouw baby zich wellicht iets veiliger. Je hebt ook speciale nachtlampjes die muziek kunnen afspelen of een mooie afbeelding op het plafond kunnen projecteren.
  2. Daarnaast is een kledingkast handig om de vele babykleertjes, luiers, hydrofiele doeken en andere benodigdheden in op te kunnen bergen. 
  3. Als je jouw baby wil verschonen op de babykamer, is een commode ideaal. Dankzij een commode kun jij met een natuurlijke houding jouw kind verschonen, zonder dat je hoeft te bukken of te strekken. Bovenop deze commode leg je natuurlijk een fijn kussen. Ook is het handig om de benodigdheden voor het verschonen bij de hand te hebben. Denk aan schone luiers en verzorgingsproducten.
  4. Het hoofddoel van de babykamer is natuurlijk om jouw kind er te laten slapen. Een ledikantje mag daarom zeker niet ontbreken. In het ledikantje moet natuurlijk een fijn babymatras liggen zodat jouw baby stevig maar comfortabel kan liggen. Voor slaapbenodigdheden kun je eens kijken op Slaaponline.nl.
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
IMG20240219093934

Review – Timboo wipes, herbruikbare doekjes

Met een baby opkomst heb je flink wat verzorgingsproducten nodig. Van het Belgische merk Timboo had ik nog niet gehoord....