Baby musthaves – Deze spullen zijn super handig!

21 september 2023

Er zijn zoveel spullen te verkrijgen voor baby’s maar wat zijn nu echt de baby musthaves. Het allerbelangrijkste is dat een baby haar mama nodig heeft maar een paar dingen vond ik toch wel erg fijn om te gebruiken tijdens de babytijd. Ook zitten hier een aantal dingen bij die ik zelf nu nog tot op heden gebruik.

Wasbare billendoekjes
Draagdoek
Purelan
Berenpakje
Tripp trapp
Cosleeper
Antislip sokjes
Warme deken

Als stip op nummer 1, wasbare billendoekjes!

Wat een baby musthave! Niet alleen te gebruiken als billendoekjes ook worden ze hier gebruikt als washandjes, snoetepoetsdoek, stofdoek, en ga zo maar door. Ze zijn eigenlijk overal handig voor.

Ik gebruik ze van cheekie whipes ze hebben een handige opberg bak en meeneem bak en wanneer je vieze doekjes hebt kun je ze in het meeneem zakje doen en zelfs kun je er een lekker geurtje aan toevoegen zodat ze lang fris ruiken. Zijn ze vies gooi je ze zo even in de wasmachine en ze zijn binnen een dag droog. Je hebt van vele merken wasbare billen doekjes. Het is misschien even een aanschaf maar je kan er mega lang mee doen dus in verhouding is het zeer duurzaam en verbruik je minder afval.

Draagdoek of draagzak om je baby heerlijk dichtbij te hebben.

Hoe fijn is het dat je je baby lekker bij je kan houden door middel van een draagdoek of economische draagzak. Zo heb je heerlijk je baby bij je en kan je toch dingen doen maar ook goed voor de hechting en kunnen er geen ongevraagde handjes aan je kostbaarste bezit komen. Ze zijn er in verschillende maten en leuke printjes. Shop hier deze fijne musthave draagzak..

Billetjes stuk? Dit is de tip!

Stop een stukje heilwol tussen de billetjes en het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Maar ook lanoline is een geweldig middeltje en kan voor veel dingen gebruikt worden. Onder anderen voor ruwe plekjes en tepel kloven wanneer je borstvoeding geeft. Shop hier Lanoline creme

Een warm berenpakje is deze winter echt een musthave!

Nu de herfst en de winter weer aanbreken mag ook zeker een warm beren pakje niet ontbreken. Zo ontzettend handig om die zo even over de kleertjes te trekken zonder dat je eerst een hele zoektocht moet doen na een warme kleertjes. Ook gebruikte ik hem graag in de maxicosi wanneer ik met de bakfiets ging fietsen. Wanneer je hem wat groter koopt kun je er een hele poos mee doen.

Tripp trapp voor je baby, peuter, kleuter of jezelf..

Deze veelbesproken stoel mag ook zeker niet ontbreken. Fijn dat er meerdere functies op de Tripp trapp kunnen. Zo is de babyset op de stoel erg fijn wanneer je even je handen vrij hebt wanneer je aan tafel eet tijdens de kleine baby tijd. En vanaf dat ze goed kunnen zitten kunnen ze in het stoeltje, maar ook op latere leeftijd kan je hem als gewone stoel gebruiken. En er zijn leuke verschillende kleuren van. Ik ben er dan ook met 3 kindjes super blij mee en deze stoel is dan ook een echte musthave.

Cosleeper voor het gemak.

Wat fijn om je kindje dicht bij je te hebben en niet uit je bed te hoeven niet alleen fijn voor de baby om dicht bij mama te zijn maar ook zo ontzettend makkelijk om niet je bed uit te hoeven. Let er wel even op dat je een veilig bedje koopt. Zo is een bedje met gaas niet zo veilig hier kunnen ze tussen rollen omdat er speling tussen komt. Maar ook het matrasje mag niet te zacht zijn.

Antislip sokjes een musthave wanneer ze gaan stappen

Wanneer je kleine babytje begint te kruipen of zijn eerste stapjes zet zijn antislip slofjes of sokjes echt een musthave. Fijn om goeie grip te hebben op gladde vloeren zodat ze niet uitglijden. Maar ook de zachte knie beschermers vond ik ontzettend handig wanneer ze buiten op de tegeltjes kruipen.

Een warme deken kun je voor verschillende dingen gebruiken..

Weer een item die je op vele manieren kan gebruiken. Wanneer je baby net geboren is en je wilt je baby laten vasthouden kun je hem heerlijk in een dekentje wikkelen zodat de baby niet in aanraking komt met verschillende geuren van andere mensen. Wat zeer intens is voor een baby.

Je kunt de deken na bezoek zo in de wasmachine gooien en je baby ruikt nog lekker naar zichzelf. Maar ook kan je de deken gebruiken wanneer je baby net uit bad komt en wanneer je een groot exemplaar koopt ook handig wanneer ze wat ouder zijn. Bij Prenatal hebben ze veel keus in mooie dekens in verschillende kleuren.

Deze baby musthaves zijn zo praktisch ik zou ze niet kunnen missen ik hoop dat jullie er wat aan hebben en er net zoveel plezier aan beleven als wat ik heb.

Liefs, Mariska (cocoonen)

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...