Help, mijn baby is bang!

12 mei 2018

Onze lieve Charlotte werd in april 1 jaar en is een nieuwsgierige meid. Ze gaat met plezier op verkenning, draait haar hoofdje geïnteresseerd naar boeiende geluiden en objecten, en voert graag enthousiaste conversaties. Ze voelt zich bij iedereen op haar gemak, zolang ze maar alle nodige aandacht krijgt. Onze lieve schat is ook wel een beetje een deugniet de laatste weken. Zo durft ze bijvoorbeeld wel eens haar tong uitsteken terwijl ze net een hapje fruitpap heeft gekregen om zo de hele boel onder te kliederen. En dan moet ze hier zelf uiteraard gezellig leuk om giechelen. Maar nu is mijn baby is bang …

baby is bang, baby bang voor zand, babyblog, mamablog, babylabelMijn baby is bang

Sinds het lentezonnetje in het land is, is ons echter iets anders opgevallen. We gaan graag met Charlotte naar buiten. De tuin, het bos of het park in. Met het lekker warme weer, hoeft ze uiteraard geen panty aan, en heeft ze gezellig frisse blote beentjes. Zodra we haar echter in het gras of zand zetten, al is het nog maar met het tipje van haar kleine teen, begint ze meteen tegen te stribbelen. Ze heeft duidelijk schrik. Haar hoofdje begint te trillen, er ontsnappen kleine gilgeluidjes uit haar schattige mondje en ze zwaait angstig om haar heen. Het enige wat ze dan wil, is haar beentjes zo snel mogelijk uit het gras of zand krijgen. Onze lieve meid is bang.

Emoties

Het is voor ons de eerste keer dat we deze emotie bij Charlotte zien. En aangezien we zelf best wel natuurliefhebbers zijn, willen we uiteraard graag dat deze angst liever vroeger dan later wegebt. Maar hoe? We blijven elke keer proberen om haar voetjes toch zachtjes aan het gras of zand te laten voelen. We hebben haar ook al op een picknickdekentje laten spelen, dat in een grasveld lag, in de hoop dat haar nieuwsgierigheid haar naar de grasrand zou leiden. Maar neen, tot op heden blijft ze heel angstig zodra haar blote voetjes gras of zand raken.

Babyfase

Hoogstwaarschijnlijk is dit gewoon een fase en uiteraard begrijpen we ook dat dit allemaal wel erg nieuw en spannend is voor onze kleine schat. Maar andere kindjes van haar leeftijd lijken deze angst echter niet te delen. Dus vragen wij ons af; heeft jouw kleintje dit ook? En hebben jullie misschien tips voor ons?

Lees ook: angst dat je kind iets overkomt >>

Lees meer babyblogs op Babylabel >>

Naar buiten met je kleintje >>

Laat je kind de wereld ontdekken! >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...