Let’s work it baby!

6 juni 2020

Natuurlijk kan een pasgeboren baby nog niet spelen en dat hoeft ook niet. Een newborn heeft genoeg aan aanraken, knuffelen en contact maken met elkaar. Met speelgoed kan een baby de eerste weken nog niet zo veel. Wel kun je al na de eerste maand samen een beetje spelen en een knuffeltje bekijken. Van spelen kun je leren en dat geldt zeker voor baby’s! activiteiten speelgoed voor baby

babyspeelgoed, activiteiten speelgoed voor babyBaby 3 maand

Vanaf ongeveer 3 maanden kan je baby zelf speelgoed vasthouden, bijvoorbeeld een eenvoudige rammelaar, bijtspeelgoed een zacht doekje of zachte knuffels. Na ongeveer vier maanden gaat je baby grijpen en voorwerpen vastpakken. Wanneer kinderen iets kunnen vastpakken, vinden ze steeds grotere dingen leuk. Die willen ze dan tegen zich aan drukken.

Speelmaterialen

Baby’s vinden alles prachtig. Een speelkleed wordt extra leuk met een spiegeltje of een belletje en met verschillende soorten stoffen en materialen, zoals zachte, ruwe, gladde of kriebelige stoffen. Laat je kind met het handje de materialen voelen. Natuurlijk steken kinderen ook alles in hun mond. Baby’s gebruiken ook hun mondje om van alles te ontdekken. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind geen kleine, gevaarlijke dingen te pakken krijgt. Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van het leukste activiteiten speelgoed voor baby ‘s.

liglama, fisher price, babyspeelgoed, baby 5 maand speelgoed, baby 6 maand cadeau

Morris speelt graag met zijn liglama van Fisher Price

Alleen spelen

Na zes maanden gaat je kindje af en toe al alleen spelen. Natuurlijk zal de voorkeur uitgaan naar samen met jou spelen, maar laat hem/haar maar af en toe lekker alleen spelen. Ook zit je baby nu in een fase dat hij eenkennig wordt. Om hem te leren dat je er ook bent als hij je niet ziet, kun je kiekeboe spelen. Kijk ook samen in een spiegel. Wijs hem en jezelf aan. Zo ontdekt hij wie hij is.

Ook leuk om mee te spelen: houten babygym >>

babyspeelgoed, activiteiten speelgoed voor baby

Done by Deer activiteiten boekje

Kralenbaan naturel

Activiteiten kussens

Bijtring

Spiraal voor box 

Spiegel

Acitiviteiten knuffel

Blokkendoos

done_by_deer_activity, speelkleed baby, activiteiten speelgoed voor baby's

Activiteiten speelgoed voor baby ‘s

Prachtige activity speelmat in grijs van Done by Deer. De activity toys kun je in 13 verschillende posities ophangen aan de bogen, je baby zal zich niet snel gaan vervelen dus met zoveel varatie. Croco kraakt, Elphee rammelt, het kleine spiegeltje (zwart/witte strepen) zal terug lachen naar je kleine en de ballonnen (effen wit of wit met zwarte dots)  hebben een belletje in zich – dit alles om de baby flink te stimuleren. Aan de vijf speelgoedjes zitten vijf ringen waarmee je ze ook makkelijk kan bevestigen aan de buggy of wandelwagen.

De bogen zitten met klittenband vast aan de deken / speelmat en kun je dus heel gemakkelijk verwijderen. De speelmat kun je ook gewoon los gebruiken van de activity toys. Door de gewatteerde stippen (dots) heeft de speelmat een luxe uitstraling.

Speelgoed vanaf 1 jaar

Is je kleintje al wat ouder dan kun je steeds meer aanbieden. Bijvoorbeeld een spelbaan met kralen of blokkendoos. Hiermee oefen je behendigheid en coördinatie met de handjes. Het is ook goed voor de ontwikkeling van je kind om af te wisselen met diverse soorten speelgoed. En het hoeft dan zeker ook niet altijd duur speelgoed te zijn. Met een ingepakt doosje of WC rolletje vermaken ze zich ook prima.

Houten spelbaan met kralen

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-2

8 x leuke activiteiten om thuis met je kids te doen!

De zomervakantie breekt bijna aan en dat houdt in een aantal weken vrij, in ieder geval voor je kids. Wellicht...
babylabelcom

8 soorten buitenspeelgoed dat geschikt is voor baby’s

Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je je al kunt gaan oriënteren...
speelactiviteiten voor buiten

We kunnen weer naar buiten! + 5 tips voor leuke activiteiten

Sinds de klok verzet is hebben we weer dagen waarin het langer licht is en dat vinden we heerlijk nu...