5 originele babyfoto ideeën

20 mei 2019

Wat groeien die kleintjes toch ongelooflijk snel. Ze veranderen bijna dagelijks en voor je het weet is je baby geen baby meer! Des te meer een reden om hun lieve snoetje vast te leggen op de gevoelige plaat. Maar wat als je graag eens een andere foto wil dan de typische blote-billen-op-een-schapenvelletje? Wel, voor de mama’s en papa’s die graag eens een originele foto maken van hun spruit, geven we hierbij graag enkele inspirerende babyfoto ideeën.

5x babyfoto ideeën

1. Twinning

Helemaal hip op dit moment; de twinning trend. Indien deze trend aan je voorbij gegaan zou zijn; twinning is het op elkaar afstemmen van de outfits. Dat kan gaan van matchende kleuren tot exact dezelfde tenue. Je kan er zelfs de hele familie bij betrekken. Wat het zo fijn maakt is dat je er zover in kan gaan als je zelf wil. Koop je een hele outfit, of houd je het bij een zelfgemaakt matching haarbandje; het kan allemaal! De twinning trend volgen zal je foto zeker een leuke vibe geven.

babyfoto ideeën, baby in melkbadje foto, twinning moeder baby

2. Melkbadje – foto in de header

Een absolute topper is het melkbadje. Vul je bad met een klein laagje water met daarin een beetje melk. Net voldoende tot het water troebel wit kleurt. En laat verder je fantasie werken. Gooi bijvoorbeeld bloemen, blaadjes, confetti of ander leuks in het badje. En positioneer natuurlijk je baby’tje er mooi tussenin. Laat het allemaal niet te lang duren (kans is groot dat je spruit het anders koud krijgt of de boel begint af te breken), en neem enkele mooie shots. De beste hoek vond ikzelf symmetrisch en loodrecht van bovenuit fotograferen. Met een melkbadje-foto scoor je gegarandeerd!

3. Gooi-in-de-lucht

Oké, deze zie je wel vaker passeren en is misschien niet zo creatief. Maar het levert je sowieso topfoto’s op, dus kon deze hier niet ontbreken. Zodra je kindje oud genoeg is, kan je hem/haar als een vliegtuigje boven je hoofd laten zweven, of zelfs een beetje ‘gooien’ (veilig en voorzichtig uiteraard). Kans is zeer groot dat je baby dit helemaal het einde vindt en begint te schaterlachen. Probeer zeker eens vanuit verschillende hoeken te fotograferen (onder, boven, opzij, achter, voor, etc), dan zit er sowieso een pareltje bij.

4. Vlinder

Op Pinterest en Instagram heb je ze hoogstwaarschijnlijk al wel eens zien passeren. Ubercreatieve foto’s die bestaan uit een geknutselde zee van doeken met een piratenboot van wc-rolletjes en een baby-kapitein in de hoofdrol. Absoluut leuk om zelf eens te proberen! Eentje die niet te moeilijk is en snel een grappig resultaat geeft is de vlinder. Plooi enkele luierdoeken in de vorm van vleugeltjes en zoek leuke spulletjes om de vleugels te versieren. Ik had als voelsprieten lepeltjes gebruikt, maar je kan uiteraard ook rietjes of takjes, of wat dan ook nemen.

5. In the box (of mand)

Niet dé creatiefste, maar wel een format die je foto’s meteen heel wat leuker maakt. Neem een mooi mandje of een eenvoudige doos, en zet simpelweg je kindje hierin. Probeer ook hier eens uit verschillende hoeken te fotograferen. Voornamelijk langs boven en langs opzij uiteraard, maar je kan de mand of doos ook op zijn kant leggen en je baby’tje er uit laten “kruipen”.

Zo, hopelijk hebben we je met deze leuke babyfoto ideeën kunnen inspireren en ga je zelf enthousiast aan de slag. Alvast veel fotoplezier gewenst en vergeet niet je prachtplaatjes te delen met de tag #babylabelbaby . Wij zijn alvast benieuwd!

Hoe vertel je je kind dat je weer zwanger bent? >>

“Weer in verwachting? Eindelijk eens een jongen?” >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...